Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:38:10

Школа акторської майстерності НСТДУ

28.11.2020   12:30Агенцiя

Продовжуючи плідну співпрацю з Національною спілкою театральних діячів України, Чернігівський облмуздрамтеатр ім. Т.Г.Шевченка запропонував використати свої театральні приміщення в якості бази для проведення осінньої школи акторської майстерності НСТДУ.

26-27 листопада відбулися заняття за програмою школи «МОЛОДІ – МОЛОДИМ» з акторами, членами утвореного рік тому Чернігівського обласного відділення НСТДУ. Перед початком занять учасників школи привітали Голова Чернігівського облвідділення НСТДУ, генеральний директор облмуздрамтеатру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Мойсієнко та куратор школи НСТДУ, художній керівник облмуздрамтеатру, заслужений артист України Андрій Бакіров, які побажали цікавої й успішної роботи, надбання нових навичок і умінь у ході навчання.

До участі в роботі школи були запрошені 20 молодих акторів з театральних закладів Чернігівщини – Ніжинського академічного драмтеатру ім. М.Коцюбинського, Чернігівського театру ляльок ім. О.Довженка, Чернігівського молодіжного театру та облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка. Куратором школи НСТДУ був призначений художній керівник облмуздрамтеатру, заслужений артист України Андрій Бакіров, а тренерами стали молоді, але вже володіючі певним досвідом і творчими здобутками (дипломи лауреатів конкурсів і фестивалів) актори і режисери нашого театру.

Тренінги проводилися за наступними темами:
    «Актор і партнер». Фізичний тренаж, направлений на відчуття партнера, проводив Денис Федєшов (режисер-постановник);
    «Актор і простір». Тренінг, направлений на усвідомлення цілісності тіла та уяви артиста, роботу з увагою, занурення у світ фантазій, звільнення від шаблонів, проводила Анастасія Кузик (режисер-постановник);
    «Актор і голос». Інтенсив зі сценічної мови з елементами вправ народного співу проводила Світлана Сурай (артистка драми);
    «Актор і тіло». Майстер клас зі сценічної пластики (Контроль свого тіла. Виразність тіла. Взаємодія з предметом. Взаємодія з партнером. Сценічний бій. Сценічне фехтування) проводив Євген Бондар (артист драми).

Після знайомства з тренерами учасників розподілили по групах, і надалі заняття проводились за паралелями в репетиційних класах та сценічних майданчиках. Упродовж занять постійно відбувались обміни тренерів групами і паралелями, тренінги були надзвичайно насиченими як емоційним забарвленням, так і фізичними навантаженнями. Не менш емоційним і зацікавленим було спілкування між акторами під час перерв на брейк-каву і далі, вже після закінчення занять денної програми.

Найкраще, що може залишити навчання у Школі акторської майстерності НСТДУ, це натхнення і бажання втілювати набутий досвід у своїй сценічній роботі. І, безумовно, це корисне спілкування з колегами по цеху, обмін контактами, нові дружні стосунки.

Раїса Міненко,  керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини