Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:36:03

Голод як зброя масового знищення

28.11.2020   12:23Агенцiя

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського пройшла відкрита лекція до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Сергій Бутко

Сергій Бутко

«Голодомор-геноцид 1932 – 1933 років – комуністична зброя масового знищення» - таку назву мала відкрита он-лайн лекція співробітника Українського інституту національної пам’яті Сергія Бутка.

«Штучний голод – це не просто трагедія, а добре спланована  військова операція по знищенню українського народу, – розповідає Сергій Бутко. – Голодомор був ретельно підготований: введені внутрішні паспорти (селяни їх не мали), запроваждений сумнозвісний закон про «5 колосків», поставлений до виконання нереальний план хлібозаготівель. Натуральні штрафи передбачали забирання у селян всього їстівного, до останньої крихти. А щоб люди не могли втекти від голоду, на залізничних станціях працювали військові заслони. Фактично, це була блокада».

Історики наводять вражаючі цифри: на Чернігівщині (в сучасних територіальних межах) у листопаді 1932 – липні 1933 від голоду померли 270 тисяч осіб. У той же час на фронтах радянсько-німецької війни (1941 – 1945) та під нацистською окупацією загинули 261,5 тисяч жителів Чернігівщини.

Тобто Голодомор був справжньою війною радянської влади протии українського народу. «Щоб успішно вести війну, треба знати зброю ворога», – переконаний Сергій Бутко. Саме тому в сучасних умовах ці історичні уроки надзвичайно актуальні для українців.

Чернігівська міська ЦБС

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.