Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:54:35

Обласна школа керівника "Бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проєкти"

27.11.2020   12:32Агенцiя

26 листопада відбулася обласна школа керівника "Бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проєкти" у форматі онлайн.

Конференція була організована у програмі ZOOM і приєдналися до неї 65 учасників із всієї області. Це не лише керівники бібліотек, а й керівники відділів культури ОТГ, заступники директорів та методисти.
 
Привітала всіх Інна Аліференко, директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка та передала вітання учасникам конференції від директора департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександра Левочка. Після чого змістовно розкрила тему державної політики у бібліотечній галузі. Звернула увагу на програми розвитку бібліотечної сфери.
 
Актуальне питання "Законодавчий аспект роботи бібліотек в умовах карантину" розкрила Алла Мальована, заступниця директорки Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. У період карантину особливо хвилює питання, на які постанови опиратися при організації роботи, які встановлені обмеження, чим регламентуються. Усі ці та інші питання були проаналізовані у законодавчій площині.
 
Серед запрошених до виступу долучилася Тамара Клюй, директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Вона розповіла присутнім про планування роботи дитячих бібліотек в умовах карантину. Звернула увагу на методичні поради на сайті обласної дитячої бібліотеки, які допоможуть у плануванні.
 
Наступний виступ заступниці директорки Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва Ольги Костенко був присвячений стратегічному плануванню бібліотечної діяльності.
 
Традиційно перед звітним періодом бібліотек області Вікторія Примак, завідувачка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, проаналізувала помилки попереднього звітного періоду, наголосила на формах звітності, розкрила основні питання щодо правильності оформлення звітів бібліотек області.
 
Катерина Райхіль, головна бібліотекарка науково-методичного відділу, ознайомила учасників з рекомендаціями щодо планування бібліотечної роботи на 2021 рік в умовах карантину, охопивши форми роботи, які можна застосувати під час дистанційної роботи з користувачами.
 
Найактивнішою частиною онлайн семінару був обмін досвідом "Кращі практики втілення креативних ідей". Олена Невжинська, директорка Менської публічної бібліотеки, розповіла про роботу публічної бібліотеки з оновленим простором та діяльність філіалів бібліотеки в умовах карантину. Директорка Носівської публічної бібліотеки Ярина Чухліб розповіла про туристично-краєзнавчий та видавничий проєкт, який бібліотека вже декілька років реалізує за підтримки місцевої влади. А головна бібліотекарка Прилуцької центральної міської бібліотеки ім. Л. Забашти Ніна Горбань донесла до слухачів масу креативних ідей, заходів в умовах карантину з досвіду роботи бібліотеки. Також учасники заходу ставили питання та обговорювали їх у чаті конференції, ділилися досвідом.
 
Обласна школа керівника, яка вперше проходила у форматі онлайн, виявилася дуже інформативною, розкрила багато питань подальшої роботи бібліотек в умовах карантину, збагатила учасників новими ідеями.

Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини