Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:11:39

У Молодіжному театрі відгреміла прем’єра

22.09.2020   15:55Агенцiя

18-го вересня відбулася прем’єра – нова історія–вистава за п’єсою Катерини Пенькової «Назви не пам’ятаю».

Історія трьох жінок, трьох поколінь. Для кожної Донецьк свій: одна його будувала (у ролі Бабусі Юлія Матросова), друга в ньому виживала ( в ролі мами Інна Атрощенко), а третя з нього втекла (дочка та онука - Валерія Чокурашвілі).

Всі троє втратили Донецьк у 2014 році. Але що робити, коли навіть спогади забирає старість і хвороба?! Не лякайтеся, якщо почуєте у виставі ненормативну лексику, як із пісні слова не викинеш, так із життя, складного життя, складно викреслити нецензурщину. Також у виставі задіяні: Борис Седякін, Руслана Остапко, Руслан Бугай та Олексій Биш (на одній ролі), Катерина Широкорад, Микола Пономарнко, Андрій Душний та Володимир Сурай (на одній ролі). Постановку здійснив Володимир Сурай.

Але на глядача чекає не лише вистава. Після невеличкого антракту на сцену виходить спікер, і починається обговорення-спілкування з акторами та глядачами. У ці три пре’єрні дні до театру завітали: Максим Курочкін - сучасний драматург. Перша освіта - історичний факультет Київського національного університету ім. Шевченка, друга - Московський літературний інститут ім. Горького. Працював з Меньшиковим, Калягіним, Бруснікіним, Мірзоєвим, Угаровим, Богомазовим.

Його п'єси друкували товсті журнали, перекладали іноземними мовами, ставили в Європі та США (говоритли про історію створення п'єси "Назву не пам'ятаю" Катерини Пенькової, сучасну українську драматургію, проблематику п'єси в історичному контексті), Інна Чистенко Практичний психолог, автор соціальних проєктів, викладачка вищих шкіл, досвід практичної роботи - більше 15 років (індивідуальне та групове консультування, проведення тренінгів, коуч-сесій), психолог-експерт у ЗМІ, тренер міжнародних навчальних програм у сфері психологічного виховання дорослих та дітей (програми ЮНЕСКО), автор більш 50 публікацій у професійній та періодичній пресі (говорили про психологію сімейних взаємовідносин, сімейний сценарій та спадковість) та Анастасія Косодій - учасниця фестивалей драми Тиждень актуальної п’єси (Київ) та Драма.UA (Львів). Реалізувала проект «Театральна Лабораторія: За межами страху»: учасники з шести прифронтових міст (Бахмут, Маріуполь, Краматорськ, Покровськ, Старобільськ, Северодонецьк) навчались театральному мистецтву та менеджменту, щоб відкрити у своїх містах незалежні театральні майданчики.

В проекті Krieg im Frieden берлінського Maxim Gorki Theater, Literarisches Colloquium Berlin та Robert Bosh Foundation Анастасія Косодій створила текст «Timetraveller’s Guide to Donbass», присвячений темі війни між Росією та Україною. Пізніше цей текст був поставлений на сцені Театру ім. Лесі Українки у Львові. Разом з німецьким режисером Георгом Жено Анастасія працювала у проекті «Tell me your story», в рамках якого підлітки з міста Попасна відвідали місто Потсдам, де познайомились з німецькими підлітками та записали короткі відео, на основі яких був створений документальний фільм. У 2019 році Анастасія Косодій стала учасницею міжнародного форуму Berliner Festspiele. На даний момент працює шеф-драматургом незалежного театру PostPlay театр у Києві. Шеф-драматург PostPlay театру.

Департамент культури Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини