Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:07:47

Шість номінацій та десять претендентів – лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського у 2020 році визначено

20.08.2020   10:02Агенцiя

19 серпня відбулося фінальне засідання комісії з обговорення кандидаті та визначення лауреатів премії ім. М.М.Коцюбинського у 2020 році.

Список претендентів на здобуття почесної премії представила секретар комісії Наталія Коцюбинська. Вона повідомила, що впродовж останніх двох місяців у соціальних мережах та на новинних порталах регіону громадськість мала можливість ознайомитися з біографією та висловити свою думку про творчість всіх десяти митців.

- З кожним роком обирати кращих з-поміж кращих високохудожніх літературних, мистецьких та наукових досягнень, пов’язаних з Чернігівщиною все важче і важче. Наша область багата талановитими людьми, творчість яких відома як в Україні, так і за її межами, - сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван.

Члени комісії обговорили творчі здобутки та досягнення претендентів на отримання премії імені Михайла Коцюбинського. Далі шляхом таємного голосування визначили лауреатів літературно-мистецької премії у шести номінаціях.

Отже, лауреатами Обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського цього року стали:

«Поезія» - Ольга Батьковська – поетеса,  член НСПУ, місто Бахмач. Висунута за книгу поезії «Домінанта».

«Проза» - Віталій Божок – письменник, журналіст, член НСПУ та НСЖУ з Корюківки. Номінований за книгу «Афганська жара».

«Народознавство» - Катерина Лісовенко – педагог, письменниця з міста Київ. Висунута за книгу «Затоплена Придніпровська цивілізація. Історія. Людські долі».

«Театральне мистецтво» - Інна Сергієнко – артистка вищої категорії Чернігівського обласного молодіжного театру, місто Чернігів. Номінована за втілення образу жінки - матері, сестри, нареченої, подруги у виставі «Прощена неділя» та серію проведених благодійних заходів з цією виставою у Прилуках та Чернігові.

«Музичне мистецтво» - Сергій Теребун – генеральний директор, художній керівник Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, місто Чернігів. Висунутий за значний особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини.

«Декоративне та образотворче мистецтво» - Оксана Корнієнко – художниця,  член Національної спілки художників  України з міста Чернігів. Номінована за цикл робіт «Мандри UA».

Урочисте вручення нагород відбудеться 17 вересня у музеї-заповіднику імені М.Коцюбинського під час урочистостей з нагоди 156-річчя від дня народження письменника.

Обласна літературно-мистецька премія ім. М.М. Коцюбинського – заснована з метою вшанування пам'яті класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у Чернігові. Починаючи з 2003 року вона фінансується з обласного бюджету.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.