Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:29:07

Роботу театру відновлено

15.08.2020   09:22Агенцiя

Після майже п’ятимісячної перерви, спричиненої карантинними обмеженнями у зв'язку з поширенням в Україні захворюваності на коронавірус, Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка відновив роботу згідно з відповідним наказом Департаменту культури.

З приводу цієї приємної події в культурному житті регіону керівництво театру зустрілося з представниками мас-медіа Чернігівщини, аби ознайомити усіх шанувальників театрального мистецтва про найближчі плани роботи.

Першочергово, темою прес-конференції, яка проходила у форматі вільного спілкування з журналістами, були особливі умови забезпечення діяльності закладу, пов'язані з дотриманням санітарних норм і вимог МОЗ щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період дії карантину.

У своєму виступі генеральний директор театру Сергій Мойсієнко повідомив про роботу колективу в дистанційному режимі протягом березня-липня поточного року, організацію режисерами і акторами читання сценаріїв та репетицій у форматі онлайн, започаткування нових мистецьких проектів в Інтернет-мережах тощо.

Звернув увагу учасників прес-конференції на запобіжні заходи, які наразі вживаються працівниками закладу з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції в будівлі театру, зокрема, регулярне проведення дезінфекції внутрішніх приміщень, температурний скринінг на вході до театру, обмежена кількість людей на репетиціях, обов'язкова вимога перебувати в масках, забезпечення дотримання санітарної дистанції при розташування глядацьких місць у театральній залі в шаховому порядку, інші профілактичні заходи.

Проінформував, що 18 серпня відбудеться показ вистави «Наймичка» /реж. Анастасія Кузик/ для глядачів (з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, передбачених МОЗ України на період дії карантину) та за участю членів експертної ради ІІІ Всеукраїнського театрального фестивалю-премії «ГРА», оскільки ця вистава за підсумками першого відбіркового туру включена до лонг-листа фестивалю в номінації «За найкращу виставу камерної сцени».

Художній керівник театру Андрій Бакіров поділився з присутніми тими труднощами в творчій роботі, які спричинила тривала перерва в діяльності закладу, розповів про наступні прем’єрні вистави, над якими сьогодні працює творчий склад театру, зокрема, «Приборкання норовливого» за п'єсою Я.Стельмаха, «Небезпечні зв’язки» за романом Шодерло де Лакло, «Чорна комедія» П.Шеффера, «На полі крові» і «Йоганна, жінка Хусова» Лесі Українки, поновлення вистави «Майська ніч» М.Старицького за повістю М.Гоголя та інші.

Повідомив про заплановане на 26 жовтня відкриття XXVII Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» та вимушені зміни у фестивальній програмі, а також про значне скорочення гастрольної діяльності колективу протягом наступного театрального сезону, відкриття якого передбачається на початку жовтня цього року.

Наприкінці зустрічі керівники театру відповіли на запитання учасників зустрічі, подякували представникам засобів масової інформації за співпрацю впродовж минулих років та запросили до активного висвітлення мистецьких проектів, що відбуватимуться протягом 95-го театрального сезону.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини