Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:17:58

Цього року на Чернігівщині відзначатимуть 125-річчя Григорія Верьовки

04.08.2020   13:31Агенцiя

Про це стало відомо під час наради, яку проводив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван. У засіданні взяли участь депутат обласної ради Василь Леоненко, в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Павло Веселов, генеральний директор-керівник художнього Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергій Теребун, Березнянський селищний голова Ольга Романченко, голова Менської РДА Євген Соловйов та інші представники Менського району.

- У 1995 році у Березні вперше в сільській місцевості створили Співоче поле для проведення культурно-мистецьких заходів та популяризації української пісні і танцю. В такий спосіб мешканці селища увічнили пам'ять про свого земляка - Григорія Верьовку, - зазначив Андрій Подорван.

Потім була перерва у проведенні фестивалів і "ожило" співоче поле у 2017 року на Чернігівщині, коли відродилася традиція у третю неділю вересня проводити обласне свято української пісні і танцю імені Григорія Верьовки.

Сьогодні, коли кожне місто, селище або село шукає свою культурну "родзинку" та прагне розвивати туристичну сферу, у селища Березна є можливість популяризувати музичну спадщину свого земляка - Григорія Верьовки. Відомий композитор, диригент, музичний педагог - він унікальна постать в історії української музичної культури ХХ століття. А хор Верьовки - це найбільший український професійний хоровий колектив, справжній голос України.

- Одним із популярних напрямків розвитку туризму є фестивалі та розважальні заходи. Обласне свято української пісні і танцю імені Григорія Верьовки - це можливість для жителів невеличкого селища заявити про себе, зустрічаючи гостей та учасників заходу. При творчому підході постать композитора може стати тією самою унікальністю, яка зацікавить туристів, а також допомагатиме у розвитку території, - зазначив заступник голови облдержадміністрації. І додав, що в першу чергу свято має бути цікавим для людей, а не бути формальним заходом.

Учасники наради обговорили план обласного фестивалю, виокремили проблемні питання та визначили шляхи їх вирішення.

Готуючись до свята, у селищі привели до ладу пам'ятник митцю, замінили тротуарні доріжки та зробили музичну клумбу у вигляді нотного стану.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.