Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:41:51

"Антитіла": "Міський палац нас вразив своїми гримерними кімнатами. Найкращі з того, що ми бачили за місяць туру"

10.03.2020   11:23Агенцiя

Гурт «Антитіла» приїхав у Чернігів з великими амбіціями та вдячністю — у місті, яке раніше вважалось у продюсерів за не дуже гостинне (ледь продавали квитки на половину залу) — тут одразу викупили квитки на два концерти поспіль, що стало своєрідним феноменом.

Чернігівцям привезли показати нову гастрольну шоу-програму «Hello», також разом з музичним матеріалом музиканти привезли з собою і… кварцеві лампи, нову вінілову платівку та творчі роздуми стосовно того чи буде їхній концерт у Чернігові на стадіоні.

Тур «Hello» виявився напрочуд успішним. «Антитіла» презентують у містах новий альбом — 10 пісень, а також деякі композиції з попередніх платівок. З цим туром хлопці вже проїхали 5 стадіонів, зібрали два Палаци спорту у Києві, додатково заплановано ще 10 стадіонів у сезоні «весна-літо», ну а нині ось — подвійний концерт у Чернігові.

— Загалом, на сцені «Антитіла» близько 5 годин, і 8 березня у Конотопі також, — втомлено посміхається фронтмен гурту Тарас Тополя. Там також — суцільний солдаут (продані усі квитки) на два концерти.

У Чернігові на сцені МПК фактично звучав стадіон — частина обладння, яке зазвичай монтують на великих просторах — грає і у палаці. Організатори обіцяли відео, звук світового рівня, наприклад, апаратуру, яка у 2018-му взяла гран-прі в США.

— Тобто, ми привезли якісне шоу і непогану музику, — скромно додають музиканти. — Ну і кварцеві лампи. Наш народ так панікує, так переживає, що його вхопить коронавірус, то ми почали всіх кварцювати.

Після прес-конференції, просить чи то жартує Тополя, всіх присутніх прохають закрити очі, будуть вмикати лампи.

— І виганяємо демонів… кварцюємо віруси, — швидко імпровізує на ходу Тополя. — Хочемо зазначити, що не так страшний вірус, як наше кварцювання! Можете написати, що керуючись загальними правилами безпеки ми привезли лампи і… антитіла.

Білий вініл

Але якщо відкласти убік медичні жарти і повернутися до музики, то про що саме цей тур? Тарас Тополя перераховує — це і про якісний саунд, про те, щоб сказати світу привіт та відкрити Україну, про те, як сьогодні звучить сучасна українська музика. Hello — це пісні для стадіонів. Наступний же етап у цій ланці — виступ у супроводі симфонічного оркестру. Якщо гурт дозріє до такого рішення — то такий тур теж неодмінно станеться.

Окрім того, послухати музику зі свіжого альбому Hello можна і на вінілі. Перші платівки у білому кольорі вже вийшли лімітованим накладом. Як виглядає їх дизайн — журналістам на прес-конференції показали Тарас Тополя та продюсер гурту Сергій Вусик.

— Насправді зараз дуже багато людей слухають музику на вінілі. До речі, продаж вінілу, у світі статистика, більша, ніж продажі дисків. Навіть за тиждень цього продажу — тиражу вінілу вже немає. Ми вчора (6 березня — авт.) замовили нову партію. Перший тираж був 250 штук.

Що цікаво, сам Тарас Тополя зізнається, що ще не слухав як гурт звучить на платівці, але сподівається це зробити, коли музиканти матимуть тиждень перерви між поїздками на гастролях. Одначе знавці відмічають, що на вінілі звучання відрізняється від того, яке є на CD. Платівка білого кольору, міцна, важка — 180 грамів.

Чернігів, стадіон та гримерки МПК

Враховуючи, що у турі Hello заявлено кілька країн та кілька десятків міст — гастрольний графік гурту розписаний аж до кінця літа. Як тримають себе у тонусі? Музиканти жартують — сплять. Тарас Тополя відважко зізнається — він спить найбільше. Що допомагає підтримувати сили на гастролях? Насправді все просто — драйв та фанатська підтримка.

Тарас Тополя:
— Ми втягуємося у цей ритм. Ти до нього звикаєш. Ми місяць на гастролях. Коли ти день у день маєш концерти — ти призвичаєшся до них. Психологічно легше. Ми виходимо на сцену і це ті люди, які прийшли до нас. І вони вже прийшли з любов’ю. Вони вже прийшли заряджені, щасливі від того, що вони мають можливість потрапити на цей концерт. І коли «Антитіла» виходять до людей з таким настроєм — нам дуже легко. Ми віддаємо і отримуємо назад.

Як би не було фізично важко вже на другому концерті — психологічна підтримка глядача дуже надихає, це як батарейка, так можна і три концерти відіграти, розповідають музиканти. Чи буде у Чернігові своя власна стадіонна історія — в «Антитілах» ще не знають. Але обіцяють дослідити.

— Ми не в курсі, що у вас є стадіони, — віджартовується Сергій Вусик.

Єдина проблема — професійна сцена досить непросто монтується. Потрібно кілька вантажівок з обладнанням та 3-4 дні, щоб це встановити і день, щоб розібрати. Тому за таких умов у гурту виходить дати не більше 3-4 концертів у місяць.

Коментують «Антитіла» і чернігівський феномен — двічі солдаут у Міському палаці культури. Мова йде про майже 1200 проданих квитків. Сергій Вусик вважає, що місто нарешті «прокинулося».

— Для багатьох виконавців до певного часу Чернігів був важким таким містом. Сюди не надто прагнули йти на концерти, зали були напівпорожні. А в цьому році ми бачимо, що у багатьох виконавців концерти у Чернігові стали проходити краще. Для нас стало сильною несподіванкою, що тут практично без реклами у нас проданий концерт. На другий ми запустили вже більш агресивну рекламу.

Окрім глядацької активності сподобалися киянам і гримерні чернігівського Міського палацу культури. Тарас Тополя окремо це відмітив.

— Насправді, найкращі, прямо best гримерні кімнати, які ми бачили за увесь цей місяць нашого туру. Дійсно все так вишукано, як ніби нарешті є надія і світло в кінці тунеля.

Про Євробачення та критику «Go-A»

Прокоментував Тарас Тополя і свій гострий відгук стосовно виступу гурту «Go-A», який нещодавно переміг у національному відборі до Євробачення. нагадуємо, у своєму пості виконавець розкритикував і пісню «Соловей», і номер, назвавши це «псевдоетно». Солістка колективу — Катерина Павленко — ніжинка, тому критична рецензія фронтмену на виступ колег на Чернігівщині зачепила багатьох фанатів. Тарас Тополя коментує свій пост так.

— Наскільки Чернігівщина відреагувала на мою заяву? Дивіться — два повних зали (сміється). Зрештою, я мав право і маю, це право залишається у кожної людини, у кожної творчої особистості висловлювати свою точку зору стосовно творчих актів інших людей. Не стосовно персоналій. Так само роблять і по відношенню до гурту «Антитіла». І це нормально.

Сам же він бажає гурту «Go-A» творчого розвитку, процвітання, зауважуючи, що не відчуває абсолютно ніякого негативу до учасників колективу.

— Більше того хочу сказати — у нас ще й концерт у Ніжині буде (серед медіа доноситься вигук «О!»). Ми там тільки запустилися якраз після відбору на Євробачення (музиканти сміються на репліку Тополі).

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини