Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:48:48

Відбулася презентація книги "Чернігівські силуети" Людмили Студьонової

28.02.2020   16:35Агенцiя

27 лютого у читальному залі ОУНБ ім. В. Г. Короленка в рамках чергового засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація книги "Чернігівські силуети" нашої колеги, людини енциклопедичних знань, краєзнавця, бібліографа, що працює у бібліотеці вже понад 50 років, заслуженого працівника культури України Людмили Студьонової.

З виходом ювілейної, десятої книги авторку тепло привітала директорка бібліотеки Інна Аліференко. Вона наголосила, що вважає Людмилу Валентинівну своїм наставником у професійній сфері, щиро побажала їй подальших творчих досягнень на ниві бібліотечного краєзнавства.
 
Людмила Студьонова, яка була з нами на скайп-зв'язку, розповіла, що "Чернігівські силуети" – це збірка статей краєзнавчої тематики, опублікованих нею протягом останніх 25–30 років у місцевих періодичних виданнях, наукових збірниках. Нариси знайомлять з малодослідженими, неоднозначними та цікавими сторінками історії регіону, діяльністю відомих людей на теренах Чернігівщини і України. Вона щиро і сердечно подякувала підприємцю і меценату, який розуміє важливість та потрібність історико-краєзнавчих видань Володимиру Хоменку за фінансову допомогу у виданні книги.
 
Душевно, щиро та тепло вітали авторку з виходом книги співробітник Українського інституту національної пам'яті, кандидат історичних наук Сергій Горобець, доцент кафедри філософії та культурології Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка, доктор філософських наук Андрій Царенок, директор Державного архіву Чернігівської області Раїса Воробей, відома чернігівська журналістка Тетяна Миргородська, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України Андрій Курданов, кандидат історичних наук Тамара Демченко, співробітник архіву Управління СБУ в Чернігівській області Тетяна Гапієнко та інші.
 
Підприємець, науковець і меценат Володимир Хоменко наголосив на важливості підтримки краєзнавчих досліджень і побажав Людмилі Студьоновійподальших цікавих пошуків та цінних історичних знахідок. Зауважимо принагідно, що частину накладу книги "Чернігівські силуети" пан Володимир передав для бібліотек області.
 
Підбив підсумки засідання клубу "Краєзнавець", його президент, голова правління Чернігівської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, професор Олександр Коваленко. Він подякував Людмилі Студьоновій за багаторічну співпрацю і підкреслив, що її краєзнавчі студії, як і бібліографічна діяльність, стануть у нагоді багатьом поколінням дослідників історії нашого краю, мистецького та літературного життя на Чернігівщині, сприятимуть подальшому розвиткові гуманітарної науки в Україні.
 
З книжково-ілюстративною виставкою "Краєзнавчі студії Людмили Студьонової" присутніх ознайомила модератор заходу, завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини