Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:34:35

Експозицію "Старого Чернігова" оглянули туристи з 35 країн світу

19.02.2020   09:27Агенцiя

Минулого року на постійну виставку «Чернігів та чернігівці 100 років тому», що розміщена у приміщенні Колегіуму, завітали туристи з 35 країн світу, зокрема, з Австралії, Бельгії, Данії, Індії, Італії, Канади, Латвії, Мексики, Норвегії, Польщі, Румунії, США, Угорщини, Франції, Чехії, Швейцарії, Японії.

Її також відвідали поціновувачі старовини з усіх областей України, а також з Києва та тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Що цікаво, зростає інтерес чернігівців до минулого міста. Адже, в експозиції можна ознайомитися з історією, архітектурою, промисловістю, освітою, культурою Чернігова наприкінці ХІХ — початку ХХ ст.

До речі, виставка «Чернігів та чернігівці 100 років тому» працює в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» понад десять років, одним із її ініціаторів створення був Андрій Карнабід, який був захисником старовини, засновником багатьох фондових колекцій заповідника.

Загалом 2019 року пам’ятки архітектурно-історичного заповідника та його музейні експозиції оглянули 296940 відвідувачів, наукові співробітники провели 6045 екскурсій.

Сергій Черняков, «Чернігів стародавній»

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.