Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:54:50

Сота Цучія, Масаічі Такеучі і оркестр “Філармонія” під диригуванням Міцунобу Такая: Рахманінов, Лютославський, Моцарт

17.02.2020   08:36Агенцiя

Двадцять чотири варіації на тему знаменитого двадцять четвертого каприса Нікколо Паганіні. Це — Рапсодія на тему Паганіні ля мінор, оп. 43, Сергія Рахманінова.

15 лютого року Рапсодію на тему Паганіні разом з Академічним симфонічним оркестром “Філармонія” (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) представив публіці на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру молодий японський піаніст Сота Цучія, студент Nagoya University of Arts.

Рапсодія стала частиною нової великої і різнопланової концертної програми симфонічного оркестру, яким цього вечора диригував Міцунобу Такая — другий диригент колективу.

У рамках цієї програми Прелюдія і танець для кларнета з оркестром польського композитора Вітольда Лютославського прозвучали у виконанні відомого японського кларнетиста Масаічі Такеучі. Він — професор Nagoya University of Arts, член журі багатьох міжнародних музичних конкурсів, у чиєму доробку понад десять записаних альбомів, численні гастролі у США, Австралії, Південній Кореї, Бельгії, Австрії, Ірландії... Мистецтвознавці відзначають, музика Лютославського відрізняється концертним блиском. Своїм виступом цю думку блискуче підтвердили Масаічі Такеучі і музиканти оркестру “Філармонія”.

До Чернігова маестро Такеучі привіз п’ятьох своїх студенток, які не тільки зустрічали гостей концертного вечора у філармонійному центрі виконанням кларнетного квінтету, а й взяли участь у програмі концерту як музикантки оркестру “Філармонія”.

У другому відділенні концерту прозвучала Симфонія №40 соль мінор Вольфганга Амадея Моцарта — один з найпопулярніших творів великого композитора, що вміщує, за словами музикознавців, і глибоку оперну драматургію, і тонкий психологізм.

З чернігівською публікою Академічний симфонічний оркестр обласного філармонійного центру наступного разу зустрінеться вже 12 березня – на відкритті ювілейного ХХ фестивалю класичної музики “Сіверські музичні вечори”. “Він буде присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена. Передбачена дуже потужна програма за участю зірок світового рівня”, - каже художній керівник фестивалю Микола Сукач.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.