Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:10:26

У бібліотеці Короленка відкрили звітну виставку світлин Чернігівської обласної організації НСФ України

10.02.2020   14:34Агенцiя

5 лютого в читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття звітної виставки світлин Чернігівської обласної організації Національної Спілки фотохудожників України.

На виставці представлено 45 різножанрових світлин 16-ти членів та кандидатів у члени НСФХУ: портрети та сюжетні фотографії з несподіваними художніми рішеннями, пейзажі й натюрморти із нестандартним авторським поглядом на звичні, буденні речі та ін.

Голова Чернігівської обласної організації НСФХУ Інна Буглак розповіла гостям вернісажу про досягнення фотохудожників за минулий рік. Так, ЧОО НСФХУ організувала декілька власних та виступила співорганізатором кількох персональних і міжнародних фотовиставок.

В активі членів та кандидатів ЧОО НСФХУ численні творчі здобутки та досягнення, такі як: дипломи міжнародного фотоконкурсу "4383 дня дитинства" (Мінськ, Білорусь) – Роман Віленський, Юрій Хромушин, Сергій Тарабара; диплом міжнародного фотоконкурсу газети "День" (Київ) – Роман Віленський; диплом міського фотоконкурсу "Десна та її притоки" – Андрій Казун; дипломи за підсумками фотоконкурсів Київської організації НСФХУ – Роман Віленський, Сергій Тарабара; диплом міжнародної фотовиставки "Світ очима жінок" (Хайфа, Ізраїль) та диплом Всеукраїнської художньої фотовиставки "Погляд" (Кропивницький) – Інна Буглак.

Свої персональні виставки минулого року представили Роман Віленський, Роман Закревський, Вадим Докторов, Віктор Кошмал, Андрій Майковський та Сергій Тарабара.

В найближчих планах у фотохудожників відкриття міжнародної фотовиставки "Світ очима жінок" (Хайфа, Ізраїль) та співпраця з Чернігівським художнім музеєм ім. Г. Галагана. Також планують впровадити фотопроєкт "Людина праці", де будуть представлені світлини людей робітничих професій, тих чернігівців, які роблять наше місто гарнішим, затишнішим, чистішим.

До проєктів та виставок обласної організації можна вільно долучатися – фотохудожники відкриті до спілкування та завжди раді допомогти.

Член ЧОО НСФХУ та Асоціації спортивних журналістів України Віктор Кошмал відмітив, що всі представлені на виставці світлини відображають оригінальність та індивідуальність фотохудожників, підкреслюючи їх особистий стиль та світосприйняття.

А от для члена ЧОО НСФХУ, фотодокументаліста та журналіста Ігоря Волосянкіна звітна виставка – завжди свято. По-перше, вернісаж на початку року – це зустріч з колегами, адже фотожурналіст живе в Ніжині і не часто навідується. І по-друге, оформлена виставка виглядає естетичніше, ніж просто кадри на екрані. Також, згідно особистого рейтингу Ігоря Волосянкіна, звання "Відкриття року" на вернісажі отримав Андрій Казун.

Секретар Чернігівської обласної організації НСФХУ Андрій Олексієнко подякував художній раді за кропіткий відбір світлин та адміністрації бібліотеки і працівникам відділу мистецтв за допомогу в організації і монтуванні виставки, а кандидат в члени ЧОО НСФХУ Андрій Казун подякував обласній організації за можливість вперше взяти участь в такій масштабній виставці та опинитися в колі фототворчих людей нашої області.

Андрій Майковський, кандидат в члени ЧОО НСФХУ, вважає, що звичайним глядачам потрібно показати, що фотографія – це не просто "спійманий момент", а справжнє Мистецтво, яке вимагає знань, коштів та підготовки. "Зараз фотографія виходить на один рівень з книгою, – наголосив фотохудожник, – це вже не просто засіб передачі та отримання інформації, а джерело художнього й естетичного задоволення".

Кандидат в члени ЧОО НСФХУ Сергій Тарабара знайшов влучне слово для опису виставки – взаємозближення. На його думку, дана експозиція послугувала поштовхом до зближення творчих людей області та Спілки фотохудожників.

Автори та голова організації навіть отримали похвалу з вуст найдосвідченішого фотоМайстра області – Олександра Тасиця, який завжди піддавав роботи спілчан суворій рецензії.

Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка запрошує всіх гостей та жителів міста отримати неймовірну естетичну насолоду та позитивний настрій, відвідавши звітну виставку світлин ЧОО НСФХУ, яка діятиме до 22 березня.

"Надихайтеся нашими фотографіями, а ми будемо надихатися вашими відгуками та емоціями від споглядання світлин!" (Ігор Волосянкін).

За додатковою інформацією звертатися:
Текст – Катя Скрипка,
Фото – Людмила Вишнивецька

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини