Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:38:01

“Сіверські клейноди” привітали з днем соборності жителів Прикарпаття

23.01.2020   12:56Агенцiя

В Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка 22 січня з нагоди 101-ї річниці Соборності України відбувся святковий концерт “В єдності – сила народу”.

За традицією, свято Соборності Івано-Франківщина відзначає із творчими гостями з іншого регіону України. Цьогоріч на Прикарпаття завітали представники Чернігівщини. Тож, окрім прикарпатських колективів, колоритну мистецьку програму присутнім подарував Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк).

“Українці з різних куточків нашої держави є єдиним народом. І цим святкуванням Соборності ми хочемо підкреслити, що Україна не розділена, а єдина держава, і ми – єдиний народ”, - наголосив у своєму вітальному слові заступник голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

І цю тезу якнайкраще підтвердив виступ “Сіверських клейнодів”, адже репертуар ансамблю увібрав в себе кращі зразки культурних надбань різних регіонів України.

Тому так тепло публіка на Прикарпатті приймала мистецьке розмаїття таких номерів як “Гей, Січ — рідна мати”, “Чумацький сніданок”, “Буковинські козачки”, буковинський “Каперуш”, русинську композицію “Понад воду лавка”, “Поліський танець”... Завершила виступ “Клейнодів” у програмі “В єдності – сила народу” композиція “Хай живе вільна Україна”.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.