Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:50:02

Відбулася XVIII зустріч мистецького проекту "Михайло Коцюбинський. У колі друзів"

27.12.2019   08:35Агенцiя

Передноворічна зустріч була присвячена Головному отаманові Симонові Петлюрі. Вона відбулася у святковій атмосфері, адже зовсім скоро Новий рік – свято, на яке чекають усі: і дорослі, і малі. Тому гості згадували найкращі моменти свого життя з року, що минає, ділилися спогадами і вірою в краще майбутнє.

Як і завжди, присутні насолоджувалися ароматним чаєм на смачним печивом. Їхні столи прикрашали вишукані новорічні підсвічники, мерехтіння свічок яких створювало святковий настрій.

Головна постать останньої зустрічі в 2019 році – Симон Петлюра. Він був лідером національного визвольного руху, він став його символом. Навіть після смерті Симона Петлюри учасники цього руху називали себе його іменем. Головний отаман України говорив: «Ти переможеш, великий народе-мученику. І переможеш не для того, щоб підбивати під себе чужі, не наші землі. Ти переможеш для спокійного будування могутньої держави України, для щасливої праці поколінь майбутніх». Симон Петлюра боровся за свободу нашої держави, намагався захистити її усіма можливими на той час способами і ніколи не втрачав оптимізму і віри в перемогу.

Розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської доповнював цікавий відеоряд – гості побачили кілька уривків із фільмів про Симона Петлюру. Ну, а наприкінці заходу усі змогли пригадати, якими були зустрічі протягом року та переглянути слайд-шоу зі світлин, зроблених у музеї.

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».