Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:41:15

Відбувся день спеціаліста "Сучасні тенденції хорової освіти"

14.12.2019   14:33Агенцiя

Традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят, в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка в межах проєкту «Мереживо музичної зими» відбувся день спеціаліста «Сучасні тенденції хорової освіти» за участі студентів I-IV курсів відділу хорового диригування Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького.

Даний проєкт був створений внаслідок співпраці музичного коледжу та обласної бібліотеки для підтримки талановитої молоді Чернігівщини. Його модераторами стали викладач-методист, старший консультант з виробничо-практичного навчання ЧМК Ірина Чуприна та завідувачка відділу мистецтв ЧОУНБ Лариса Поліщук.

Різнобарвну та яскраву програму концерту підготували модератор проєкту Ірина Чуприна, завідувачка відділу хорового диригування ЧМК Євгенія Чепурна, народна артистка України, викладачка хорових дисциплін ЧМК Марина Гончаренко та викладачі-консультанти Юлія Шкільнюк, Ольга Корзаченко і Олександра Гончаренко.

Фортепіанний супровід музичних номерів прозвучав у виконанні концертмейстерів  Надії Кузнєцової, Марини Лосей та Олександра Воробйова.

На початку заходу Лариса Поліщук презентувала навчальний посібник «Пісенна палітра. Випуск 1» за авторством Ірини Чуприни та викладача-методиста, композиторки, завідувачки естрадного відділу Чернігівської музичної школи № 2 ім. Є. В. Богословського Світлани Безпалої. В збірці, яка вийшла друком в 2019 році, представлені обробки колядок, щедрівок, українські народні та авторські пісні для хорових колективів і вокальних ансамблів.

Зимового святкового настрою додала слухачам прекрасно виконана студентами «Щедрівка» (муз. Т. Стасюка, сл. Я. Яроша). Лунали американські різдвяні пісні та колядки, музика епохи бароко і спірічуелси, торкалися душі українські народні та естрадні пісні. Особливо щемно та пронизливо в багатоголоссі звучала лемківська народна пісня «Гей, пливе кача».

До Дня спеціаліста у відділі мистецтв була підготовлена викладка фахової літератури з питань хорового диригування. Студенти також завітали до оновленого бібліотечного простору з відкритим доступом відділу документів економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини