Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:00:06

"Малі міста - великі враження": чотири проєкти з Чернігівщини серед переможців конкурсу

14.12.2019   11:54Агенцiя

В Україні вже вдруге відбувся конкурс культурно-мистецьких проєктів «Малі міста — великі враження». Мета – презентувати туристичний потенціал населених пунктів, в яких проживає до 50 тисяч осіб.

Результати реалізованих цьогоріч ініціатив обговорили  12 грудня на підсумковій конференції Міністерства культури, молоді та спорту України за участі профільного міністра Володимира Бородянського. До роботи долучилися представники з різних регіонів країни.

Нагадаємо, у 2019 році із понад 180 поданих заявок сім надійшло з Чернігівщини. Експертний відбір провели у два етапи. Спочатку відібрали цікаві проєкти з точки зору змістовності. Потім — захист ідей у Мінкультури, де заявники засвідчували фінансову спроможність виконання. У результаті обрали 74 переможців, серед яких — проєкти чотирьох громад нашої області.

Отже, креативні ініціативи змогли реалізувати Кіптівська ОТГ (всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest»), Козелецька (проєкт мистецьких заходів та інтервенцій «Час нових історій»), Сосницька (арт-резиденція Олександра Довженка в рамках ІІ Молодіжного фестивалю «Капелюш») та Плисківська («Плиски-ТУРФЕСТ»). На це з державної скарбниці спрямовано більше 900 тисяч гривень.

До речі, проєкт «Час нових історій» представники Козелецької громади презентували під час конференції. Ця ідея об’єднала різні мистецькі заходи: театральну виставу, фестиваль барокової музики, лекції та воркшопи на тлі історичних пам’яток Козельця.

Учасники конференції не тільки підбили підсумки конкурсу, а й дискутували з приводу розвитку культурної сфери в умовах децентралізації. Також обговорили потенціал культурної спадщини та креативних кластерів у розбудові туристичної привабливості малих територій, інформує Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.