Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:43:37

Чернігів вперше прийняв міжнародний фестиваль "JAZZ BEZ"

13.12.2019   17:49Агенцiя

Кочуючий світом Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики «JAZZ BEZ» 12 грудня вперше в своїй історії завітав до Чернігова.

Цьогоріч він відбувається вдев’ятнадцяте, охоплюючи 15 міст Польщі і України та 50 музикантів із 8 країн світу. Фестиваль проходить під гаслом "JazzBez with Marek", тобто "JazzBez" з Маркіяном Іващишиним - українським громадсько-політичним і культурним діячем, який був організатором і ініціатором низки мистецьких проектів, у тому числі і українсько-польського джазового фестивалю «Jazz Bez». Нажаль, у травні цього року Маркіяна Іващишина не стало...

Естафету фестивалю в Чернігові прийняла сцена обласного філармонійного центру, де відбулися  виступи польського гурту «ORGANIC NOISES» та колективу зі Сполучених Штатів Америки «YES! TRIO».

Характерною ознакою музики «Organic Noises» вважається поєднання етнічної музики (насамперед – вірменської та балканської), прогресивного року зі свободою джазової імпровізації. Колектив досить молодий. В липні цього року він презентував свій однойменний дебютний альбом, про який вже схвально встигла відреагувати критика. Музиканти «Organic Noises» активно використовують традиційні етнічні вірменські інструменти (дудук, зурна) і органічно поєднують їх із акустичними інструментами (скрипка, гобой, флейта, фортепіано, гітара) та сучасною ритм-секцією.

На відміну від польських колег, американський гурт «Yes! Trio» має вже більш як 20-літню творчу історію. До нього входять троє виконавців - Аарон Голдберг (рояль), Алі Джексон (барабани) та Омер Авітал (контрабас). За роки співпраці у артистів вийшло два студійних альбоми.

За словами барабанщика гурту «Yes! Trio» Алі Джексона, джаз, який вони грають, просякнутий духом свінгу. Разом з тим, інколи навіть самі артисти не знають, що звучатиме  у них зі сцени. Адже джаз – це, насамперед, експеримент, результат якого напряму залежить від настрою музикантів і публіки.

Польський «Organic Noises» та американський «Yes! Trio» - різні за стилістикою джазу гурти. Але поєднала їх не лише спільна фестивальна сцена, але й вдячні глядачі філармонійного центру, які високо оцінили виступи обох колективів та нагородили музикантів щедрими аплодисментами, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини