Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:15:02

“Музика в темряві”

07.12.2019   14:49Агенцiя

5 грудня Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського представив в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм новий проект — концерт-медитацію “Музика в темряві”.

“Це “внутрішня” вистава, бо основне дійство відбувається всередині глядача”, - каже автор ідеї і продюсер проекту, художній керівник та головний диригент хору Іван Богданов. Виставу підготували артисти хору на чолі з Іваном Богдановим, перкусіоністка Світлана Фір, консультант-постановник і артист Дмитро Обєдніков, перформер Олена Загребіна, а також Марина Єрмоленко (аромотерапія) і автори інсталяції - Артем Сиворакша та Дмитро Янчук.

“Мета нашого проекту – за сімдесят п’ять хвилин трошки краще зрозуміти себе, свій шлях, своє призначення. Через музику, як мову звуків, почути власний голос, щоб більше не втрачати його ніколи”, - заявили автори програми. Для цього вони запропонували глядачеві (буквально з порогу) те, чого в нього раніше не було: музичні композиції, які він раніше не чув, ольфактотерапію – аромати, яких він ніколи не відчував, перфоманс, якого він ніколи не бачив. Плюс імпровізацію на “космічних” ударних інструментах і тексти Карлоса Кастанеди.

У фойє філармонійного центру Олена Загребіна і Дмитро Обєдніков зустрічали глядачів перформансом “Що це за теплиця?”: послання проступали на напівпрозорих стінках кубу ніби незвідки.

У глядацькій залі вистава почалася зі слів, які визначили сутність дійства: “Коли настає темрява, ти можеш віддати своє серце страху чи пристрасті, а можеш заплющити очі і почути внутрішню музику, яка зажди була в тобі... Вона нікуди не дінеться, і чим більше ти будеш її слухати, тим яскравішою і цікавішою вона ставатиме”.

“Музикою в темряві” стала безконфліктна музика, музика, під яку можна релаксувати і медитувати: зануритися в роздуми про себе і навколишній світ.

Автори “Музики в темряві” хотіли, аби глядачі в першу чергу почули себе самих під час перформансу: за словами Івана Богданова, “побули самі з собою, зосередилися на своїх думках”. І “перезавантажили” свої мізки — аби відчути приплив душевного і духовного піднесення.

Чи кожному це вдалося?.. Можливо, не кожен відразу відчув, що це сталося. Адже музика в темряві не закінчується в одну мить.
“Музику в темряві” її автори присвятили заслуженому діячу мистецтв України Любомирові Боднаруку — засновнику камерного хору, який пішов у засвіти рівно 10 років тому, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.