Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:09:21

Відкрили виставку світлин з колекції підсумків міжнародного фотоконкурсу "4383 дні дитинства – 2019"

03.12.2019   10:20Агенцiя

В конференц-залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки світлин з колекції підсумків міжнародного фотоконкурсу "4383 дні дитинства – 2019" (Мінськ, Білорусь).

До десятого, ювілейного, фотоконкурсу організатори вирішили зробити подарунок не тільки учасникам, а, насамперед, глядачам та любителям фотомистецтва. Виставка світлин в бібліотеці відкрила фестиваль дитячої фотографії з колекції підсумків міжнародного фотоконкурсу "4383 дні дитинства – 2019".

Наступною стала виставка світлин "Місто професій" Катерини Мітіної (Мінськ) в науковій бібліотеці Чернігівського національного технологічного університету. Підсумки конкурсу 2019 року в номінації дитячого портрету "Світ навстіж" були підведені в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана. Ще одна фотовиставка мисткині з Мінська – "Домашній альбом" Ольги Левкович – була презентована в Чернігівській обласній дитячій лікарні. І завершила цикл виставка світлин українських авторів з колекції міжнародного фотоконкурсу "Діти нашого міста", що експонується в Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського.

Серед чернігівських фотомитців, роботи яких представлені на виставці в Чернігівській ОУНБ ім.  В. Г. Короленка – Юрій Хромушин, Сергій Тарабара, Інна Буглак та Роман Віленський.
 

Засновник мінської розподіленої галереї "Фотомистецтво", представник оргкомітету конкурсу "4383 дні дитинства" Костянтин Мельник зазначив: "Тішуся, що виставки за підсумками нашого фотоконкурсу стали в бібліотеці обов'язковими і традиційними, а сама бібліотека – нашою домівкою." Також митець розповів про результати цьогорічного конкурсу: "В 2019-му році отримано 320 паперових фотографій та віддано в руки призерам 40 дипломів. Але окрім власне оргкомітету фотоконкурсу "4383 дні дитинства", дипломами також нагороджували Білоруський державний технологічний університет, Перша некомерційна концептуальна артгалерея "Брама" та центр духовного просвітлення і соціального служіння Мінського приходу "Радість".
 
Як один з організаторів конкурсу, Костянтин Мельник вважає, що головний приз для митця – це коли фотографії віднайдуть свого глядача. Також він переконаний, що світлини треба експонувати, адже вони створені щоби дарувати теплі емоції глядачам та популяризувати щасливе й радісне дитинство, аби для всіх маленьких янголяток їхні найперші роки пізнання світу були безтурботними і безхмарними.
 
Окрему подяку Костянтин Мельник висловив чернігівському фотомитцю Сергію Тарабарі за постійну й невтомну допомогу в організації виставок за підсумками конкурсу в Чернігові.
 
Чернігівська художниця та поетеса Тетяна Тимошенко привітала гостей та організаторів заходу своїми солодкими й романтичними римами, а чернігівський фотохудожник та фоторепортер, член ЧОО НСФХУ Віктор Кошмал закликав колег і фотолюбителів бути активними та ділитися своїми світлинами з глядачами.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.