Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:07:51

Відбулося відкриття XVI Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA

28.11.2019   08:30Агенцiя

25 листопада у читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася пресконференція з нагоди відкриття XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Партнером фестивалю в Чернігівській області є ГО «МАRТ», з якою співпрацює Центр правової інформації обласної бібліотеки. Метою Мандрівного фестивалю Docudays UA є популяризація й розвиток документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

На цьогорічному фестивалі особливу увагу приділили взаємодії дітей з інтернетом та соціальними мережами.

У відкритті фестивалю взяли участь:
– Андрій Волинець – координатор фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігові та Чернігівській області;
– Ганна Чепурна – практичний психолог;
– Наталія Щербина – методист з історії, правознавства та географії методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради.

З вітальним словом виступила завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Валентина Куценко, подякувала за співпрацю та побажала глядачам позитивних вражень від перегляду фільму.
Головну тему та програму цьогорічного фестивалю в Чернігові та Чернігівській області озвучив Андрій Волинець.

Наталія Щербина наголосила на актуальності цьогорічної тематики фільмів та зазначила, що і діти, і дорослі є залежними від інформаційного суспільства, тому наше завдання полягає в тому, щоб навчити всіх відповідально ставитися до інформації, яку поширюємо.

Про кібербулінг, тобто цькування в соціальних мережах, розповіла присутнім Галина Чепурна.

Після завершення пресконференції усі охочі мали можливість переглянути документальну стрічку режисерки Астрід Бюссінк «Послухай» (Нідерланди). Фільм побудований на розмовах дітей із телефоном довіри. Одна дівчинка розповідає, що майже весь тиждень проводить сама вдома; іншій сумно, тому що її батьки розлучаються. Хлопчик із центру для біженців хвилюється через майбутнє, а інший хлопчик не хоче бути геєм і сподівається, що ці почуття минуться. Телефон довіри щодня приймає такі дзвінки від дітей, яким немає з ким поговорити. А ще діти телефонують, аби розповісти про своїх домашніх улюбленців, потренуватися перед виступом на «Голос. Діти» або пожартувати…

Після кіноперегляду відбулася дискусія, під час якої обговорили фільм із запрошеними фахівцями.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини