Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:42:52

"Борці за Україну: ХХІ століття"

23.11.2019   08:42Агенцiя

21 листопада у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти до Дня Гідності і Свободи відбувся інформаційний журнал «Борці за Україну: ХХІ століття».

У ході заходу студентська молодь дізналася про основні мотиви свідомого українства, яке не побоялося вийти на відкритий протест проти діючої на той час влади задля майбутнього наступних поколінь. До уваги аудиторії було запропоновано чітку хронологію подій на Майдані, документальну замальовку того часу, патріотичний виступ депутата Прилуцької міської ради від ВО «Свобода» Євгенія Яценка, який не просто висловив свою думку щодо подій шестирічної давнини, а і провів чіткі паралелі між розвитком прогресивних волестверджуючих настроїв нації на різних етапах її історичного розвитку. Легке і щире спілкування зі справжнім патріотом знайшло позитивне відображення у сприйнятті учасників заходу.

Справжній шквал захоплення викликав виступ поета, барда, громадського активіста, волонтера, щирого борця за незалежність України, безпосереднього учасника Революції Гідності Віктора Погуляя. Його виступ, сповнений правдивими спогадами, показав силу і міць єдиної душі українського народу, а цікаві приклади та порівняння дали молоді відповіді на споконвічне питання нашого розуму: хто ми і куди йдемо? Відео на пісні пана Віктора перенесли присутніх на Майдан та передову на Сході, запаливши у думках вогонь нескореності.

Звернулася до юних громадян директорка книгозбірні Людмила Зубко, яка ще раз підкреслила важливість власної самоідентифікації кожним українцем задля щасливої історичної долі української держави.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини