Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:00:40

Ніна Коцур: "На сцені я живу"

21.11.2019   13:05Агенцiя

Ім'я заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ніни Коцур чернігівські шанувальники хорової та естрадної пісні вимовляють із захопленням. 35 років, як співає вона на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

На ювілейний вечір привітати пані Ніну прийшли рідні, друзі, колеги і глядачі. Творче кредо артистки – «Співаю для вас!” – стало назвою півторагодинного концерту, що гармонійно поєднав як популярні пісні у виконанні співачки, так і музичні подарунки на її адресу. До речі, однойменна пісня «Співаю для вас» Івана Карабиця на слова Юрія Рибчинського є однією з улюблених для співачки. Саме тому не обійшлося і без виконання цього твору…

За словами режисера-постановника і безпосереднього учасника дійства, заслуженого артиста України, колеги і близького друга ювілярки Володимира Гришина, концерт Ніни Коцур було складено так, щоб якомога повніше розкрити усі грані її таланту, розповісти творчу історію співачки та продемонструвати, чим вона живе зараз. Саме тому артистка поставала перед слухачами то в ролі солістки Академічного народного хору, в якому проспівала два десятиріччя, то як вокалістка колективу естрадних виконавців філармонійного центру, з яким працює останні десять років, то у якості берегині великої творчої родини Коцурів.

До речі, художнім керівником і головним диригентом Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру є нині чоловік пані Ніни, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур. У виконанні співачки та хору прозвучали  українські народні пісні “Казав батько” та “Ой, гай зелененький”.

Основу ж концерту склали естрадні пісні, які ювілярка  зі сцени виконала сама або разом зі своїми близькими: доньками - лауреаткою міжнародних конкурсів Іванною Подольською та студенткою Чернігівського музичного училища імені Л.Ревуцького Василиною Коцур, онукою Уляною та зятем, заслуженим артистом України Олегом Подольським. Барв естрадним номерам додавав шоу-балет “Екватор” під керівництвом Віктора Войникова.
Лунали пісні: “Люблю”, ”Я ще погуляю”, “Не питай”, “Мрія — це ти”, “Листопад”,  “Коли ти поряд” та інші.

Загалом же в репертуарі Ніни Коцур сотні творів. «Для мене кожна нова пісня - величезна подія. Адже співаючи, я сумую і радію. А це значить, що на сцені я живу», - розповідає артистка. - Моя мрія проста: хочу співати так довго, як дасть мені Бог. А ще мрію вийти одного разу на сцену з усіма моїми онуками – Уляною, Даміром та Макаром, і заспівати разом гарну пісню. Сьогодні ця мрія вже частково здійснилася. Уляна і Дамір були на сцені. А от Макар ще надто маленький…».
 
Концерт завершився. Але ще довго не вщухали оплески і глядачі не поспішали відпускати свою улюбленицю, повідомляє прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.