Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:53:14

Презентація поетичної збірки "Небо в долонях" Олени Коленченко

11.11.2019   11:12Агенцiя

У Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася презентація поетичної збірки Олени Коленченко "Небо в долонях". На захід завітали студенти першого курсу юридичного факультету Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ.

Олена Коленченко

Олена Коленченко

Ведуча заходу Наталія Утиро запросила всіх у дивовижний світ поезії, який викликає різні емоції, почуття, наповнює душу вірою, надією, любов'ю.
 
Народилася Олена Коленченко в мальовничому містечку Новгород-Сіверському, що на Чернігівщині. Закінчила Ніжинський педагогічний інститут ім. Миколи Гоголя. За фахом – біолог, за покликанням – педагог і поетеса. Викладає у Новгород-Сіверському медичному коледжі. Вірші почала писати ще зі шкільних років. Поезії друкувались у різних періодичних виданнях. Пані Олена брала участь у фестивалях "Українські передзвони", "Ірпінський Парнас"; є дипломантом ІІ та ІІІ стартапу "Дотиком душі"; лауреат конкурсу "Зачарована Десна".
 
"Небо в долонях" – це перша книжка віршів поетеси. До збірки ввійшли вірші різних років, а відтак і різного рівня майстерності. Та одне в них незмінне – щирість, ліризм, закоханість у рідній край. Коли читаєш поезію Олени Коленченко, то пригадуєш барви та пахощі рідної землі. Чого лише вартий захоплений вигук "Яка краса, мій рідний дивокрай!", який, мов сплеск сонячного настрою з теплих і щедрих жіночих долонь, зігріває серця шанувальників поезії. Рядок "Твори добро і йди назустріч мріям" є лейтмотивом всієї творчості Олени Коленченко.
 
Схвальний відгук про свою творчість почула пані Олена і від Сергія Дзюби, члена Національної спілки письменників України, президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України.
 
Привітали пані Олену з виходом першої збірки Тетяна Белімова, письменниця, кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка; Микола Будлянський, письменник, поет, журналіст, член Національної спілки письменників України.
 
Сергій Гончаренко, лауреат міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів і фестивалів, майстерно виконав кілька пісень.
 
Крім того, на заході були представлені періодичні видання різних років, де друкувала свої вірші Олена Коленченко, створена цікава інсталяція з малюнків.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини