Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:00:38

“In rock style”: естрадно-симфонічний оркестр гомельської філармонії у Чернігові

11.10.2019   13:25Агенцiя

Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Pink Floyd, Kiss в одному концерті? Це можливо сьогодні і без машини часу, якщо твори цих класиків представляє естрадно-симфонічний оркестр ім. Юрія Василевського Гомельської обласної філармонії (художній керівник та головний диригент — Станіслав Шнир).

10 жовтня колектив презентував чернігівському глядачеві програму “In ROCK STYLE”, що складається з визнаних шедеврів класик-року.

Гомельчани недарма вважають естрадно-симфонічний оркестр ім. Василевського музичною візитівкою свого міста. Репертуар ансамблю різноплановий — від симфонічної музики і сучасних обробок народних творів до мюзиклів і року. Відповідним чином підібрані і солісти: на думку музикознавців, Олександр Пономаренко, Вікторія Шнир, Василина Сороколєтова, Рубіна Язепчук, Ольга Баранова, Костянтин Горошко, Тетяна Прохоренко вирізняються яскравою подачею музичного матеріалу, що дозволяє їм постійно вражати публіку.

У програму “In ROCK STYLE” увійшли симфонічні обробки композицій вже згаданих Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Pink Floyd, Kiss, а також творів Scorpions, Браєна Адамса, Bon Jovi, No Doubt, Nirvana, The Cranberries, Metallica, Roxette, Europe. “In ROCK STYLE” - назва програми промовляє сама за себе, - каже Станіслав Шнир. - До цього такої цілісної рок-програми в оркестру не було — були окремі композиції, які користувалися у публіки великим успіхом. Незвичність програми в тому, що твори, які любителі року звикли чути у виконанні вокалістів, в нас звучать в інструментальному виконанні, а твори, звичні у виконанні чоловічих голосів, в нас звучать у виконанні жіночого вокалу”.

Естрадно-симфонічний оркестр ім. Юрія Василевського виступав на сцені філармонійного центру не вперше. Тісна професійна співпраця двох творчих об’єднань - Гомельської обласної філармонії і Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм - триває. І, судячи з того, наскільки тепло чернігівська публіка приймала білоруських музикантів, така співпраця має великі перспективи.

“Гомельській обласній філармонії — 53 роки. У нас працює сім колективів, - зазначає заступник директора філармонії Олена Андржеєвська. - Три роки тому ми розпочали саме “філармонійне” співробітництво з Чернігівським обласним філармонійним центром фестивалів та концертних програм, а наші області розпочали співробітництво у сфері культури значно раніше. У нас є чим поділитися і є чому повчитися у колег”.

“Наші стосунки з Гомельською обласною філармонією відновилися три роки тому, - додає генеральний директор — керівник художній Чернігівського обласного філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун. - Нас давно об’єднували спільні інтереси, спільні наміри. Був час, коли рівень взаємовідносин дещо знизився, особливо в творчій сфері. Тому ми вирішили цю ситуацію виправити.

Три роки тому ми відкрили цикл “обмінних” концертів. Спочатку в Гомелі виступив наш джаз-бенд “BissQuit”, потім білоруські солісти брали участь а наших абонементних програмах. Торік Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського був у Гомелі. Зараз ми приймаємо  естрадно-симфонічний оркестр Гомельської філармонії. На початку 2020 року на їх сцені виступить Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди”.

Тобто творчі стосунки продовжуються, і це йде на користь нашим колективам, які глядач дуже тепло приймає: всі виступи проходять при аншлагах!”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.