Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:33:26

Чернігівський драмтеатр повернувся з перемогою на ІІ Всеукраїнському театральному фестивалі "СвітОгляд"

03.10.2019   15:09Агенцiя

У вересні цього року вже вдруге відбулася поїздка творчого складу театру до міста Сєвєродонецька, що на Луганщині, де з 17 по 24 вересня проходив ІІ Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд».

У започаткованому минулого року фестивалі, що проходив за підтримки Міністерства культури України, Українського культурного фонду, Луганської обласної державної адміністрації, цьогоріч взяли участь 10 професійних театральних колективів України.

Приємно відзначити, що Чернігівський академічний облмуздрамтеатр ім. Т.Г.Шевченка знову був запрошений до участі у цьому важливому фестивальному заході, спрямованому на культурно-мистецьку підтримку населення східних регіонів країни. Ні велика відстань, ні труднощі «життя на колесах» не завадили шевченківцям презентувати сєвєродонецьким шанувальникам театрального мистецтва свій широко відомий спектакль «Комедія помилок» Вільяма Шекспіра у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

І цього разу, як і під час попередніх представлень на багатьох престижних фестивальних форумах України та за її межами, вибухово-яскрава сценічна версія шекспірівського твору у виконанні артистів Чернігівського облмуздрамтеатру справила глибоке враження на глядацьку аудиторію, викликала бурхливе захоплення і здивування від того, яким сучасним і захопливим може бути відомий твір класика світової драматургії. Натхненна гра акторів і створений ними піднесений настрій надовго запам’ятаються театралам Луганщини, що прийшли познайомитися з новаційною роботою шевченківців та шаленими оваціями дякували чернігівським майстрам сцени за зустріч з високим мистецтвом.

Вітаємо колектив Чернігівського облмуздрамтеатру з першими успіхами і творчими здобутками в цьому театральному сезоні, а постановника вистави, заслуженого артиста України Андрія Бакірова – з перемогою в номінації «Найкраще режисерське рішення» на ІІ Всеукраїнському театральному фестивалі «СвітОгляд».

Щиро бажаємо і надалі зміцнювати авторитет нашого театру у мистецькому театральному просторі, здобуваючи захоплення і симпатії глядачів на всіх театральних форумах як в Україні, так і далеко за її межами.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини