Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:47:00

До Міжнародного дня музики у філармонійному центрі поділилися планами на 76 концертний сезон

02.10.2019   08:42Агенцiя

В піднесеній атмосфері 1 жовтня відбулися збори трудового колективу Чернігівського обласного філармонійного центру.

Генеральний директор-керівник художній, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун запросив колег щоб привітати їх з Міжнародним днем музики, який серед артистів вважається головним професійним святом.

Звертаючись до працівників філармонійного центру, Сергій Теребун зауважив, що коли понад 40 років тому Міжнародна музична рада при ЮНЕСКО започатковувала цей день, то визначила головну його мету - поширення музичного мистецтва у всіх прошарках суспільства. Саме цю місію й виконує Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм.

Керівник озвучив деякі плани на 76 концертний сезон, що тільки-но розпочався. За словами пана Сергія, новий сезон буде насичений знаковими для центру подіями. 35-річний ювілей відзначить Академічний народний хор, чверть століття – Духовий оркестр, десятиліття творчої діяльності – Капела бандуристів ім. О.Вересая. Маємо надію, що ювілейні концертні програми надовго запам’ятаються  шанувальникам музичного мистецтва.

Особливе місце в житті філармонійного центру традиційно займатимуть фестивалі. У 2020 році відбудуться ювілейні ХХ Міжнародний фестиваль класичної музики «Сіверські музичні вечори (організатор - Академічний симфонічний оркестр «Філармонія») та ХV Відкритий конкурс молодих виконавців «СіверТон». Музичними подіями сезону обіцяють також стати Відкритий фестиваль-конкурс «Folken Герць» та ІІІ фестиваль української пісні і танцю ім. Г.Верьовки.

Серед музичних проектів, на які звернув увагу Сергій Теребун, - очікуваний випуск аудіо-альбому «Душа Сіверщини. Частина 2"», роботу над яким нині завершує Академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди". Це не просто чергова збірка народних пісень Чернігово-Сіверського краю. Це результат копіткої роботи з пошуку та відтворення унікального музичного спадку, який зусиллями прославленого колективу буде збережений для прийдешніх поколінь.

Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського на своїй традиційній сценічній площадці — у Борисоглібському соборі – продовжить цикл суботніх духовних концертів-лекцій, що були започатковані влітку цього року і отримали не аби яку популярність серед  чернігівців.

Не залишаться без приємних сюрпризів і любителі джазу. Джаз-бенд “BissQuit” обіцяє порадувати новими концертними програмами в рамках творчого проекту "Jazz-куліса". Гурт збирається також представити глядачам й новий проект, в якому будуть задіяні як музиканти, так і театральні актори. Проте, поки що ця інформація залишатиметься сюрпризом для глядачів.

Як розповів Сергій Теребун, потужну програму в новому сезоні для любителів популярної музики готує й колектив концертних виконавців обласного філармонійного центру. З сольними концертами виступлять Інна Василенко, Марина Коваленко, Ніна Коцур, Ольга Печко та інші виконавці.

Загалом же, як наголосив генеральний директор-керівник художній, у планах філармонійного центру багато й інших творчих проектів, що заслуговуватимуть на особливу увагу. Окрім того, колективи і артисти центру багато гастролюватимуть і прийматимуть гостей. А ще – продовжать свою шефську робота для військовослужбовців Збройних Сил України, які боронять нашу державу на сході.

Користуючись нагодою, що на збори прийшов майже увесь колектив філармонійного центру (окрім тих, хто у цей час був задіяний на виїзних концертах чи у планових репетиціях), Сергій Теребун подякував Чернігівській обласній державній адміністрації, Чернігівській обласній раді та Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА за сприяння в реалізації творчих проектів та за їхнім дорученням виконав приємну місію - кращим артистам та технічним працівникам сцени він вручив грамоти і подяки.

На завершення зустрічі Сергій Теребун подякував колективу за співпрацю і побажав щастя, реалізації всіх намічених планів і задумів, процвітання і тріумфу, повідомляє прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини