Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:42:13

Щоб зберегти пам’ятки Чернігівщини, маємо координувати спільні зусилля - Наталія Романова

20.09.2019   17:43Агенцiя

Дев’яносто сім культових споруд на Чернігівщині є пам’ятками архітектури; 57 з них — національного значення та 40 — місцевого. Про те, як утримувати ці пам’ятки, не порушуючи їх автентичного вигляду, говорили на нараді, яку провела в.о. голови облдержадміністрації Наталія Романова.

— Ми розуміємо й цінуємо той внесок, який церква зробила у відродження пам’яток у пострадянський період, — зазначила Наталія Романова. — Проте не маємо права й на крок відступити від норм законодавства. А воно вимагає від усіх нас зберегти пам’ятки у тому вигляді, в якому вони прийшли до нас із давнини.

Заступник начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації - начальник відділу містобудівного кадастру та моніторингу Сергій Куреня наголосив, що ремонт, реконструкція та будь-які інші роботи, що стосуються архітектурних пам’яток та їх охоронної зони, повинні проводитись винятково за письмовим дозволом відповідних органів: Міністерства культури, молоді та спорту України, якщо це пам’ятка національного значення, або Управління містобудування та архітектури, якщо пам’ятка має місцеве значення.

Представники церковних громад Чернігівщини, запрошені для участі в нараді, зі свого боку висловили сподівання на розуміння й підтримку фахівців відповідних управлінь облдержадміністрації, до компетенції яких входить охорона культурної спадщини.

— Ми маємо спільно дбати про наші культурні скарби, — акцентувала Наталія Романова. — Для того необхідно налагодити комунікацію між настоятелями, які дбають про храми, та відповідальними працівниками адміністрації. Тільки так ми зможемо зберегти пам’ятки, що дійшли до нас крізь віки, і передати їх нащадкам у максимально наближеному до первозданного вигляді, повідомив Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.