Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:22:01

Дар’я Пирогова, Дмитро Кравець і оркестр "Філармонія": Рахманінов і Прокоф'єв

19.09.2019   15:19Агенцiя

Студенти Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського піаністи Дар’я Пирогова та Дмитро Кравець взяли участь у новій концертній програмі, яку представив глядачам Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

 

Молоді піаністи — учні славетного українського педагога Наталії Гриднєвої. «Вісімнадцять років поспіль Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» має честь співпрацювати з видатним викладачем по класу фортепіано Наталією Гриднєвою, - каже художній керівник та головний диригент оркестру. - Тим самим ми віддаємо шану педагогу, який виховує все нові і нові молоді таланти».

Таких музикантів, як Дмитро Кравець і Дар’я Пирогова, недарма вважають майбутнім української піаністичної школи. Вони переможці та лауреати багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Для Дар’ї Пирогової виступ на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру був дебютним виступом з симфонічним оркестром. Виконаний нею та оркестром  «Філармонія» Концерт для фортепіано з оркестром №2, до мінор Сергія Рахманінова і понині є одним з найпопулярніших творів фортепіанної літератури, що входить до репертуару найкращих піаністів світу.

Дмитро Кравець вже неодноразово мав честь виступати з оркестром «Філармонія». Цього разу молодий піаніст презентував слухачам Концерт №3 для фортепіано з оркестром, до мажор Сергія Прокоф'єва, який критики називають найдосконалішим твором Прокоф'єва - свого роду підбиттям підсумків пошуку жанру, філософією, відображеною в звуках.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини