Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:47:45

“Симфонії Всесвіту” “Віртуозів Києва”

05.09.2019   09:54Агенцiя

З виступу на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 4 вересня розпочав свій тур по містах України з програмою “Симфонії Всесвіту” симфонічний оркестр “Віртуози Києва”.

Про свій колектив музиканти кажуть так: “Багаторічна дружба та співпраця кращих українських музикантів - переможців міжнародних конкурсів та всесвітньо відомого віолончеліста і диригента Дмитра Яблонського стали фундаментом створення у 2016 році камерного оркестр світового рівня “Віртуози Києва”. На чолі з Дмитром Яблонським добре продуманий музичний репертуар та інноваційні вистави одразу ж привабили українську, а згодом і світову аудиторію”.

Керівник оркестру Дмитро Яблонський — відомий диригент і віолончеліст, музикант, що був номінований на Греммі, нині — професор музичної школи Бухман-Мехта.

Репертуар "Віртуозів Києва" різноплановий; від програми, що виконується, залежить і склад оркестру: є камерний склад з 10-20 музикантів, є великий симфонічний склад – 60-90 виконавців. Для програми "Симфонії Всесвіту" було залучено 60 музикантів. В тому числі — відома австрійська піаністка Анна Улаєва, торішня переможниця Мальтійського міжнародного фортепіанного конкурсу, лауреат і переможець таких міжнародниx конкурсів піаністів, як конкурс ім. Скрябіна в Гроссето (Італія), "German Piano Open" в Берліні (Німеччина), "Isidor Bajic Piano Memorial" в Новому Саді (Сербія), "Jeunese Talents" в Монтре-ле-Бан (Франція), "Martha Debelli Stipendienwettbewerb" в Граці (Австрія) та багатьох інших. Анна Улаєва виступає як з сольними концертами, так і з оркестрами в Німеччині, Іспанії, Франції, Сербії, Польщі, Франції, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії, Японії, Вірменії, Казахстані, Австрії.

У програму “Симфонії Всесвіту”, що була презентована чернігівському глядачеві, увійшли увертюра до опери “Сорока-злодійка” Джоакіно Россіні, Концерт для рояля з оркестром "Travel Notebook" Олексія Шора — американського композитора, який народився в Києві, а також трагічна і ніжна Симфонія №2 Йоганнеса Брамса. “Це дуже різна, але, разом з тим, приголомшлива музика, - каже Дмитро Яблонський. - Твори Олексія Шора дуже мелодійні. Брамса я просто обожнюю — я диригував виконанням всіх чотирьох його симфоній. А починати концерт з увертюри Джоакіно Россіні — це з самого початку зарядити публіку на позитив: цей твір — це наче сонце сходить, це збуджує”.

Після Чернігова програму “Симфонії Всесвіту” у виконанні симфонічного оркестру “Віртуози Києва” побачать глядачі Харкова, Дніпра, Одеси, Києва і Львова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини