Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:34:47

Концерт оркестру “Філармонія” з японськими піаністами - фінал 75 філармонійного сезону

18.07.2019   10:40Агенцiя

Великим концертом Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю світу 17 липня закрився 75 сезон в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Три шедеври світової академічної музики - Концерт для фортепіано з оркестром ля мінор Роберта Шумана, Концерт для фортепіано з оркестром №2 до мінор Сергія Рахманінова, Концерт для фортепіано з оркестром №1, ч. 1 Петра Чайковського. Три талановитих піаністи з Японії - Йоко Канеко, Мамі Іда, Тадаші Камасакі. За диригентським пультом - художній керівник та головний диригент оркестру “Філармонія”, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач і другий диригент оркестру Міцунобу Такая.

Ім’я Йоко Канеко відоме в музичному світі. Щороку вона бере участь у серії концертів оркестру “Філармонія” з обдарованою молоддю. Цього разом вона представила  Концерт для фортепіано з оркестром Шумана — один з найвідоміших творів німецької музики епохи романтизму. Також у першому відділенні прозвучала перша частина одного з найпопулярніших творів у світовій фортепіанній літературі - Концерту для фортепіано з оркестром №1 Чайковського у виконанні Тадаші Камасакі, який також є постійним учасником традиційної літньої сесії оркестру.

А студентка Московської консерваторії Мамі Іда взяла участь у такій серії концертів вперше. У другому відділенні останнього фестивального дня вона представила публіці ще один шедевр фортепіанного композиторського мистецтва - Концерт для фортепіано з оркестром №2 Рахманінова.

Художній керівник та головний диригент Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” Микола Сукач, кажучи про цей філармонійний сезон, зазначає: “Він був ювілейним не тільки для філармонійного центру, а й для нашого оркестру — йому виповнилося 20 років. З позицій якихось глобальних звершень це мало, але ці 20 років треба було прожити, і ми прожили їх разом з глядачами, яким ми дуже вдячні”. Серед найбільших досягнень концертного сезону-2018-2019 Микола Сукач називає виконання “Німецького реквієму” Йоганнеса Брамса разом з Національною заслуженою академічною капелою України “Думка”.
 
“Для нас це була певна вершина музичного Олімпу”, - каже пан Микола.
Цей концертний сезон музиканти оркестру “Філармонія” завершили разом з японськими музикантами. Наступний сезон вони розпочнуть 11 вересня також з японською музиканткою — 87-річною піаністкою Фудзіко Хеммінг, яка добре відома чернігівському глядачеві. За словами Миколи Сукача, сезон 2019-2020 років обіцяє бути насиченим. Зокрема, у планах — великий фестиваль, присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.