Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:10:48

У Прилуках гостював "Мандрівний поетичний бібліопростір А+"

02.07.2019   09:25Агенцiя

29 червня в Прилуцькій міській центральній бібліотеці імені Любові Забашти відбулися поетичні читання «Чарівна поезія природи» у межах проекту «Мандрівний поетичний бібліопростір А+», який реалізується Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка за підтримки Українського культурного фонду.

Гостей вітала директор Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти Людмила Зубко, яка провела чудову екскурсію бібліотекою, розповіла про роботу відділів, пригостила кавою, чаєм зі смаколиками.

Захід відкрила директор Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко, яка з вітальним словом звернулася до присутніх. Алла Мальована, координатор проекту, коротко розповіла про проект і зазначила, що він покликаний популяризувати творчість поетів Сіверщини. Послухати поезії можна на поетичних зустрічах, а з друкованими творами можна ознайомитися, завітавши до найближчої бібліотеки. Тим паче, що поети приїздять до бібліотек-учасниць не з порожніми руками, а з подарунками – власними книгами.

Модератор заходу Наталія Утиро представила чернігівських і прилуцьких поетів, розповіла про історію створення поетичного бібліопростору «А +» та майстерно провела захід.

Поетичні читання неодноразово вражали присутніх. Наприклад, Наталія Коса, поет, бібліотекар Чернігівської районної бібліотеки, довгою дорогою до Прилук встигла написати вірша, який всім сподобався і підняв настрій. А прилуцьку поетесу Валентину Пошкурлат зачепив вірш «Ода городу» чернігівської поетеси Лана Світко, тож на цьому підґрунті у пані Валентини народилася нова поезія про вірші. А з якою любов’ю до свого краю читали поезію прилуцькі поети!

Наприкінці заходу Олена Мамчич, поетеса, голова Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», член літературної спілки «Чернігів», керівник Чернігівської обласної літературної студії «Гарт», подякувала працівникам Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка за чудову організацію, відзначила, що ці неперевершені зустрічі – ковток повітря, свято для душі, а також підкреслила високий професійний рівень прилуцьких поетів.

Поетесі Світлані Камишній-Терещенко сподобалася Прилуцька МЦБ імені Любові Забашти. Вона відзначила гостинність хазяїв, їхню колоритність, цікавість, смак. Пані Світлана побачила, що у бібліотеці живе любов і тут часто бувають люди. Вона подякувала організаторам за гарний проект, який допомагає не тільки популяризувати творчість поетів, а ще й сприяє дружбі творчих людей. Наостанок поетеса прочитала свій вірш, присвячений нашому проекту:

ПОЕТИЧНІ МАНДРИ

Поетів мандри серед літа,
Доріг поліських стрічка йде.
Літературна та просвіта,
Поетів нових приведе.

Співуча мова об’єднала,
І слова барви розлила,
Вона як соловей співала,
Віршами з вуст вона лила.

А в них співали про родину,
Про край той рідний і блакить,
Про нашу неньку Україну,
Про все, що кожному болить.

І про війну, і про кохання,
Що вічним є серед століть.
Про перше в світі і останнє,
Про дійсність нашу і про мить.

Мандри поетів об’єднають,
Життя в єдиний альманах.
Хай покоління нові знають,
І хай живуть вони в віках.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини