Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:24:28

У Куликівці презентували четверту збірку творів місцевих поетів і прозаїків "У світі "Стежини"

21.06.2019   08:51Агенцiя

Літератори Куликівщини, які об»єдналися у літературно-мистецьку студію «Стежина» при публічній бібліотеці, не припиняють радувати поціновувачів поетичного та прозового слова новими творчими доробками.

20 червня в Центрі культури, дозвілля і творчості селищної ради пройшла презентація вже четвертої збірки місцевих авторів, яка називається «У світі «Стежини».

До різножанрової книги увійшли поезії, ессе, оповідання і повість досвідчених поетів і прозаїків Олександри Атрощенко, Олени Шимко, Наталії Коновалової, Сергія Горбенка, Людмили Богданової, Надії Седень, Миколи Богомаза, Володимира Снєгіна, Олександри Митькевич, Володимира Швидуна, Катерини Охрімчук, Ольги Правдивець та  твори  ще зовсім молодих літераторів Ірини Ган  і Юрія Дуліна.

У збірці представлені лірична поезія і проза та гострі соціальні вірші, фантастичні оповідання і прості житейські історії.

Від імені Куликівської селищної ради увесь літературний загал, і особливо авторів  «стежинівців» вітав з виходом книги заступник селищного голови Володимир Повозник. Посадовець зазначив, що не кожна громада може похвалитись таким потужним об»єднанням таланових літераторів, як Куликівська. До того ж це вже четверта спільна збірка «Стежини». Володимир Повозник побажав  «стежинівцям»  творчого натхнення і вручив авторам Подяки Управління освіти, культури, туризму, сім»ї, молоді і спорту селищної ради.

Вітання і подарунки від директора СФГ «Колос» Віктора Зеленського – мецената, який фінансово підтримав видання книги, присутнім передали колеги Віктора Михайловича і автори збірки Наталія Коновалова та Володимир Швидун.

До вітальних слів долучилась директор Публічної бібліотеки  Інна Янголь. Саме вона з працівниками бібліотеки допомагала авторам  в укладанні та виданні збірки.

Уривки з прозових творів та окремі поезії, що увійшли до збірки, прозвучали з вуст самих авторів.

Музичні номери від юних артистів додали святковості мистецькому заходу.

Під час презентації була представлена виставка рукотворних робіт двох авторок, чиї твори увійшли до збірки,  Надії Седень та Ольги Пінчук.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини