Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:04:09

Фестиваль "Нетлінне "Слово…" у Новгород-Сіверському зібрав загал шанувальників, науковців, митців та молоді

27.05.2019   11:12Агенцiя

25 травня в Новгород-Сіверському відбувся літературно-мистецький фестиваль "Нетлінне "Слово...".

Почесних гостей свята, серед яких, народний депутат України Анатолій Євлахов, депутати обласної ради – член постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Тетяна Ковальчук на чолі із Сергієм Журманом, Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко, голова Новгород-Сіверської районної ради В'ячеслав Кауфман, в. о. голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Неля Чугаєва, зустрічали театралізованим костюмованим дійством, яке з нагоди свята представили артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм та Чернігівського обласного молодіжного театру.

Традиційно літописне княже місто над Десною збирає дослідників, істориків, митців, артистів, молодь та сотні людей з усіх куточків нашої держави, адже місце проведення заходу має багату біографію, нерозривно пов'язану з історією українського народу.

В рамках мистецького заходу відбулися науково-популярні читання, виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, концертні програми за участю аматорських та фольклорних колективів.

Під час науково-популярних читань історики, археологи, письменники та дослідники презентували матеріалами останніх археологічних досліджень, представили доповіді на теми: «Мовні паралелі між текстом «Слова о полку Ігоревім» та говірками сіл Троїцьке, Дігтярівка, Горбове, Юхнове Новгород-Сіверського району Чернігівської області», «Григорій Цамблак як продовжувач Києворуських літературних традицій», «М. Максимович – перший дослідник та перекладач «Слова о полку Ігоревім», «Новгород-Сіверський в житті П. Куліша», «К.Ушинський та його переклад «Слова о полку Ігоревім» для дітей» та інші.

Завершилося свято народними гуляннями.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини