Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:02:42

Духовий оркестр з Чернігова переміг на фестивалі в Білорусі

24.05.2019   10:44Агенцiя

В агромістечку Поріччя на Гродненщині (Білорусь) вшосте пройшов VI відкритий фестиваль духової музики “Фанфары сяброў”, приурочений до 75-річчя створення Гродненської області.

Участь у фестивалі взяли 13 професійних і аматорських оркестрів з шести країн Європи — Білорусі, України, Польщі, Німеччини, Литви і Латвії. Чернігівщину на цьому мистецькому форумі представляв духовий оркестр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).

Парад оркестрів пройшов маршем через містечко, а вже на місцевому стадіоні, після виконання обов’язкових творів зведеним духовим оркестром, відбулися концертні виступи учасників фестивалю та показ дефіле.

Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру виступив з концертною програмою та показом дефіле в перший день фестивалю. У другий день музиканти продемонстрували свою майстерність глядачам у містечку Озери — просто на вулиці, перед Будинком культури. Цього ж дня чернігівський колектив ще раз продемонстрував свою концертну програму на сцені агромістечка Поріччя. Публіку вразив високий рівень українських оркестрантів. А від пісень солістки Марини Коваленко стадіон був просто у захваті! Глядачі щиро і довго аплодували співачці.

Артистка ж філармонійного центру Інна Василенко не тільки провела концертну програму, а й проявила себе як учасниця програми дефіле в строю духового оркестру з танцем “А я молоденька, гуляти раденька”. Під час виступу на стадіоні публіку підкорив її танець “Рок-н-рол”.

За рівнем професійної підготовки та виконавської майстерності на фестивалі “Фанфары сяброў” духовий оркестр Чернігівського філармонійного центру не мав собі рівних. Тож журі фестивалю одноголосно погодилось на беззаперечну перемогу колективу. А у конкурсі “Міс фестивалю” переможницею стала Марина Коваленко!

“Фанфары сяброў” проходять у Поріччі з 2009 року. За словами засновника фестивалю — керівника духового оркестру місцевої школи мистецтв Валерія Сака, фестиваль став важливою частиною культурного життя Поріччя, а для музикантів це чудова можливість проявити себе, обмінятися досвідом, налагодити нові творчі контакти, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини