Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:17:56

Відбувся літературно-музичний фестиваль "Подорож літературною Європою"

18.05.2019   11:02Агенцiя

16 травня на базі Чернігівського обласного молодіжного центру відбувсяся літературно-музичний фестиваль майстрів художнього слова «Подорож літературною Європою».

У фестивалі взяло участь 27 учнів із 13-ти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини, в яких викладається предмет «Зарубіжна література».

За програмою фестивалю учні виконували прозові, драматичні та поетичні твори авторів 12-ти країн – членів Євросоюзу.

Членами журі оцінювались: творчий задум та його втілення, рівень виконавської майстерності, гармонія образу, сценічна культура виконавців та застосування художніх засобів для розкриття виразності твору.

Виступи учасників фестивалю були інсценізованими, з мультимедійним та музичним супроводом. Найяскравіше були представлені твори В.Шекспіра, П.Верлена, М.Метерлінка, Г.Ібсена, Й. Гете, І. Франка.

Журі визначило переможців номінаціях «Прозові твори» та «Поетичні твори», а також лауреатів - у додаткових номінаціях: «Артистизм», «Гармонія образу», «Виконавська майстерність», «Оформлення виступу», та, враховуючи побажання глядачів, у номінації «Глядацька симпатія».

Перемогу за виконання прозового твору отримали учениці Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування Наталія Ткаченко, Аліна Короленко та Ангеліна Хомець, які зіграли цілу виставу за драмою Г.Ібсена «Ляльковий дім», оформивши сцену чудовими декораціями; у номінації «Поетичні твори» неперевершеним був виступ учня Чернігівського вищого професійного училища Владислав Юди, з виконанням композиції «Осінній настрій» за творами П.Верлена.

Призові місця отримали також учні Сновського вищого професійного училища лісового господарства Владислав Птуха та Іван Погорєлов за виконання уривку з драматичної поеми Й.Гете «Фауст», учні Чернігівського професійного будівельного ліцею Сніжана Кравченко, Дмитро Веремій та Богдан Коваленко за інсценізацію драми-феєрії М.Метерлінка «Синій Птах», учениця Сосницького професійного аграрного ліцею Олександра Кущ за сценічне читання «Листа до батька» Ф.Кафки, а також учні Сокиринського професійного аграрного ліцею Віталіна Бойченко та Богдан Цибенко, які завершили фестиваль чуттєвим виконанням прологу до поеми І.Франка «Мойсей».

Розважили глядачів виступи учнів Куликівського професійного аграрного ліцею Максим Бугай та Владислав Соболь, сценкою про бравого вояка Швейка, учні Дігтярівського професійного аграрного ліцею Дмитро Скнар та Владислав Загоруйко, зігравши Малюка і Карлсона, що живе на даху. Не залишили глядачів байдужими до свого високоартистичного читання сонетів В.Шекспіра учениці Ніжинського професійного аграрного ліцею Анна Бублик та Оксана Чмига, які заслужили масову глядацьку симпатію.

Переможцям та лауреатам дипломи Навчально-методичного центру профтехосвіти у Чернігівській області вручив голова журі, Віктор Гріненко, директор НМЦ ПТО. Найбільшу кількість дипломів за перемогу в різних номінаціях отримали учениці Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

Упродовж фестивалю на сцені були чудові ведучі Майя Яцун та Роман Ковальов, виступи учасників прикрасили художні номери творчих колективів Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування (керівники Вікторія Богдан та Марина Гойденко), Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту (керівники Тетяна Слобідська-Кислиця та Інна Зенченко), талант-студії ВІВА Навчально-методичного центру профтехосвіти у Чернігівській області (керівник Вячеслав Маховка).

Члени журі Тетяна Чередник, кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Григоровича Шевченка та Тетяна Матюшкіна, доцент кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського інституту післядипломної педагогічної освіти імені Костянтина Ушинського поділились із присутніми своїми враженнями від фестивалю, назвавши його справжнім мистецьким святом та високо оцінивши виступи учнів закладів професійної освіти і організацію всього дійства.

Організатори конкурсу висловлюють подяку всім учасникам фестивалю, викладачам зарубіжної літератури закладів професійної освіти області за підготовку гарних композицій і чудових виступів учнів.

Навчально-методичний центр профтехосвіти у Чернігівській області щиро дякує Чернігівському обласному молодіжному центру, його директору Ірині Симоновій та головному спеціалісту відділу культурно-масової роботи Аліні Цупко за сприяння у проведенні фестивалю та сподівається на подальшу творчу співпрацю.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини