Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:39:49

Невідому Майстер і Маргариту показали чернігівцям. ВІДЕО

15.05.2019   12:59Агенцiя

Театр імені Михайла Булгакова представив чернігівцям зовсім нову версію улюбленого роману «Майстер та Маргарита» про Іуду Іскаріот. За словами творців, вистава має сподобатись своєю оригінальністю та незабутньою грою акторів.

Постановка, яку зробив режисер Богдан Чернявський зовсім невідома публіці. Її вдалося завершити тільки в січні цього року. На думку артистів, з якими вдалося поспілкуватися, такого рівня сценографії і філософської глибини сценарію мало хто з театралів взагалі бачив. Вистава «Майстер та Маргарита» відрізняється від класичного твору. Скоріше вона за мотивами повісті Булгакова та Леоніда Андрієва «Іуда Іскаріот». Актори переконані, що публіка оцінить. Адже під час нещодавніх гастролей в Харкові в залі був аншлаг.

Історія дійсно сучасна. Наприклад, майстер зустрічає Маргариту із жовтими квітами в соцмережі. На великому екрані відображається віртуальний світ, в якому живуть герої. Навіть зображення знаменитого папірусу ІІІ століття, який називається Євангелієм від Іуди. Михайло Берліоз та Іван Бездомний зустрічаються не на Патріарших ставках, а у салоні перукарні. Бездомний вже не поет, а ведучий ток-шоу на телебаченні. А сама біблійно-сюжетна лінія досліджує питання, чи дійсно Іуда був зрадником.

Артем Лєбєдев грає Воланда. Актор під час гастролів у Чернігові відсвяткував свій день народження. Тому, каже, з самого ранку настрій бадьорий. Переконаний, що його грою сьогодні всі залишаться задоволені.
Щодо своєї ролі, каже, вона йому до душі. А взагалі-то ролей, які б йому не подобалися, він не знає, бо береться за будь-яку роботу із задоволенням.

Роль коханки Воланда пристрасної та несамовитої на ім’я Гелла дісталася Ользі Ліщишиній. Вона, зізнається, виборювала право її грати. До цього часу цей образ втілювала інша акторка.

Зовсім нову версію «Майстра та Маргарити» вже мали можливість побачити жителі Дніпра, Умані, Краматорську, Харкова. Та це далеко не повний перелік, адже гастролі Україною тривають.


 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини