Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:52:12

“Романтичними сторінками музики Петра Чайковського”

06.05.2019   14:41Агенцiя

“Романтичні сторінки музики Петра Чайковського” перегорнули разом з глядачами відомий український бас Олександр Харламов та піаністка Інеса Порошина.

Таку назву має програма, яку вони представили чернігівській публіці в рамках проекту обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм “Вокально-хоровий абонемент” 5 травня.

Олександр Харламов — лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, соліст Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, працює в оперній студії Національної музичної академії України, виконуючи провідні басові партії. Любителі музики знайомі з його творчістю, зокрема, за участю в постановках опер “Черевички”, “Іоланта”, “Євгеній Онєгін” Петра Чайковського, “Синьйор Брускіно” Джоакіно Россіні, “Фауст” Шарля Гуно.

Інеса Порошина відома виконанням у супроводі симфонічних оркестрів фортепіанних концертів Вольфганга Амадея Моцарта, Едварда Гріга, Людвіга ван Бетховена... Також значна частина її творчості — виступи з солістами.
Дует Олександра Харламова і Інеси Порошиної подарував глядачам концерт, в якому була відображена саме романтична сторінка творчості Чайковського.

“Щороку у травні в рамках проектів обласного філармонійного центру ми обов’язково один з концертів присвячуємо дню народження Петра Ілліча Чайковського, - каже автор і ведучий цих проектів — заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта. - Чайковський поєднує українську ментальність, французьку вишуканість і російську масштабність. А Олександр Харламов і Інеса Порошина запропонували доволі цікавий напрям розкриття творчості Петра Ілліча, поєднавши у своїй програмі пісні і романси з унікальним фортепіанним циклом “Пори року”.

Тож у концерті прозвучали арії з опер “Євгеній Онєгін”, “Іоланта”, пісні і романси на вірші Даніїла Ратгауза, Олексія Толстого, Афанасія Фета - “Снова, как прежде, один”, “Средь шумного бала”, “Мой гений, мой ангел, мой друг”, “Растворил я окно” та інші, а також твори з циклу “Пори року”, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини