Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:14:18

Ольга Табуліна і Юлія Литвинова у “Вокальному абонементі”

15.04.2019   10:16Агенцiя

Солістка Національної філармонії України, лауреат міжнародних конкурсів Ольга Табуліна (мецо-сопрано) та солістка Оперної студії Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, також лауреат міжнародних конкурсів Юлія Литвинова (сопрано) 14 квітня стали учасниками двадцять другого концерту в рамках творчого проекту Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм “Вокальний абонемент”.

Особливість концерту полягала в тому, що Ольга Табуліна представляла музичне мистецтво епохи високого бароко і класицизму, а Юлія Литвинова — твори від епохи романтизму до ХХ сторіччя.

Ольга Табуліна відома шанувальникам вокального мистецтва, зокрема, участю в постановках “Царевої нареченої” Миколи Римського-Корсакова, “Балу-маскараду” Джузеппе Верді, “Дідони і Енея” Генрі Перселла. В її репертуарі - партії в творах Йоганна Себастьяна Баха, Дмитра Бортнянського, Вольфганга Амадея Моцарта, Джоакіно Россіні.

На сцені філармонійного центру співачка у супроводі піаніста Володимира Кнорозка представила свою програму “Caro mio ben”, яка включає твори Томазо Джордані, Бенедетто Марчелло, Джованні Сгамбаті, арії з опер Георга Фрідріха Генделя, Антоніо Вівальді, Крістофа Віллібальда Глюка, Андре Гретрі, Вольфганга Амадея Моцарта.

Для солістки Оперної студії Національної музичної академії Юлії Литвинової філармонійна сцена близька: випускниця Чернігівського музичного коледжу ім. Л.Ревуцького, вона неодноразово брала участь у концертних програмах центру. Артистці, безумовно, повною мірою передалися таланти батьків – викладачів Чернігівського музичного коледжу народної артистки України Лариси Роговець і заслуженого артиста України Володимира Литвинова.

У “Вокальному абонементі” Юлія Литвинова у супроводі концертмейстера — заслуженої артистки Бурятії Лариси Реутової виконала арії з опер Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, Імре Кальмана, Шарля Гуно, а також романси Петра Чайковського, Сергія Рахманінова, українські народні пісні.

У концерті взяв участь відомий співак (також випускник Чернігівського музичного коледжу) Олександр Прокопенко. У його виконанні прозвучали популярні оперні арії.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.