Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:53:10

У дитячих бібліотеках області багато важливих проблем

29.03.2019   15:00Агенцiя

Семінар для заступників директорів по роботі з дітьми пройшов в обласній бібліотеці для дітей. Теми для обговорення були актуальними і наболілими, адже в області скорочується мережа дитячих бібліотек.


В об’єднаних територіальних громадах у більшості районів Чернігівщини створюють сектори або відділи по обслуговуванню дітей і підлітків. На зустрічі підводилися підсумки роботи дитячих бібліотек області за 2018 рік. У дитячих бібліотеках та сільських бібліотеках-філіях у минулому році обслуговувалося 88 тисяч користувачів-дітей. Загалом усі дитячі бібліотеки працюють творчо, цікаво, креативно, як того вимагає час.

Не перший рік при Менській РДБ діє клуб родинного дозвілля «Сімейний вулик», де навколо книги і бібліотеки об’єднуються родини. Прилуцька районна бібліотека для дітей продовжує працювати за програмою підтримки читання «До книги і читання – через дозвілля і спілкування». У Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Білецького-Носенка діє бібліокінозал «Крекс! Пекс! Фекс!», дпомагає школярам бути сучасними Пункт європейської інформації. Городянська районна бібліотека для дітей успішно працює за програмами «Здоров’я дитини – багатство родини», «Я – українець», «Екологічні дзвони сьогодення». Проекти «Читати – модно» і «Казку складаємо самі» допомагають згуртувати дітей , залучити їх до творчості в Чернігівській РДБ. Бахмацька районна бібліотека для дітей створила екологічний клуб «Журавлик», а ляльковий театр «Дюймовочка» - один із кращих в області. У Бобровицькій РДБ у клубі «Талановиті рученята» дітвора і відпочиває, і навчається корисному рукоділлю.
За підсумками обласного рейтинг-конкурсу «Краща бібліотека року» у 2018 році серед дитячих бібліотек кращими визнано Козелецьку РДБ, Борзнянську РДБ, Бобровицьку РДБ.

У дитячих бібліотеках області багато важливих проблем – бібліотечні фонди, передплата періодичних видань, матеріально-технічна база. Надзвичайно важливою залишається проблема комп’ютеризації бібліотек, темпи якої дуже повільні: 24 бібліотеки мають комп’ютери, лише 19 дитячих бібліотек мають доступ до мережі Інтернет, лише 6 – власний сайт.

Відкритість і залучення дітей до читання, розширення спектру послуг, участь у проектній діяльності, пошук інновацій – усе це створює привабливий імідж бібліотек сьогодні. Сподіваємося, що зі створенням територіальних громад на Чернігівщині не зникне мережа дитячих бібліотек, адже від читання розумних, освічених дітей буде залежати і доля самих громад.
 

Чернігівська обласна бібліотека для дітей

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини