Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:35:26

Опера "Алеко" на сцені чернігівського обласного філармонійного центру

25.03.2019   09:00Агенцiя

Подією третього фестивального дня Сіверських музичних вечорів на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру стала одноактна опера «Алеко» видатного російського композитора Сергія Рахманінова написана лібрето Володимира Немировича-Данченка за поемою Олександра Пушкіна «Цигани».

23 березня публіка почула цей славетний твір у концертному виконанні солістів хору Оперної студії Національної музичної академії Україниім. П.І. Чайковського разом з Академічним симфонічним оркестром “Філармонія”. Диригент - заслужений діяч мистецтв України Андрій Савчук(м.Київ).

Створена 19-річним композитором менш ніж за місяць,як дипломна робота, опера «Алеко» вважається віховою у мистецькій кар’єрі Сергія Рахманінова. За неї композитор-початківець отримав свою першу нагороду - «Велику золоту медаль» від Московської консерваторії. Фактично 126 років тому, коли твір вперше було представлено в Москві, а потім у Києві, й почалася всесвітня слава музиканта. ПізнішеСергій Рахманінов зізнався, що саме успіх першої опери спонукав його до продовження композиторської діяльності.

В основі лібрето –трагічнаісторія «любовного трикутника»  між хлопцемАлеко, циганкою Земфірою та Молодим циганом. Дія відбувається на тлі яскравого колоритного кочового життя циганського табору.Не в силах впоратися зі своїми ревнощами,Алековбиває свою кохану і Молодого цигана. Жорстокий учинок Алекоциганському табору незрозумілий. «Ми дикі та, даруй на слові, чужі законам і судам, не терпим ми ні мук ні крові, і кожний вбивця недруг нам», — говорить батько Земфіри. Цигани йдуть геть, залишивши Алеко у самотності…

Опера «Алеко» - камерний лірико-психологічнийтвір з напруженою драматичною дією. Музика опери підкорює щирістю вираження і мелодійною різнобарвністю.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини