Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:20:33

Нова директорка Чернігівської бібліотечної системи

09.03.2019   11:35Агенцiя

Чернігівська міська рада призначила на посаду директора Чернігівської централізованої бібліотечної системи (міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського) Людмилу Василівну Зіневич.

Людмила Зіневич

Людмила Зіневич

Багаторічна директорка бібліотеки Ніна Іванівна Власенко пішла з посади у зв’язку із закінченням контракту і виходом на пенсію, але вона, як досвідчений фахівець, і далі працює в закладі.

Людмила Зіневич пройшла конкурсний відбір на посаду, і з нею було підписано контракт. До складу системи входять центральна бібліотека, що на вулиці ім. Кирпоноса, а також більше десяти бібліотек-філій по місту.

Тисячі чернігівців охоче користуються послугами бібліотеки. В останні роки, окрім традиційної послуги книгообміну, бібліотека значно розширила функції. Тут діють численні клуби за інтересами, проводяться презентації, творчі зустрічі з цікавими людьми, конкурси, діє комп’ютерний центр.

Людмила Зіневич — філолог, кандидат філологічних наук, перед цим працювала доцентом, викладачем української мови і культури в Національному технологічному університеті. Добре відома своєю громадською діяльністю. Вона є координатором і викладачем Безкоштовних курсів української мови, які користуються все більшою популярністю. При курсах також діє виїзний університет — організовуються екскурсійні поїздки по визначних місцях області і України. Також пані Людмила згуртувала коло патріотів, прихильників народного мистецтва у спільноту «Українська світлиця», де теж проходять цікаві зустрічі, спілкування.

На новій посаді директорка вже організувала кілька цікавих заходів, зокрема, круглий стіл у Міжнародний день рідної мови, за участю представників української, білоруської і чуваської громадських організацій.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.