Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:07:53

Скрипкові шедеври у виконанні Ксенії Мілас і оркестру “Філармонія”

23.01.2019   09:45Агенцiя

22 січня у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм італійська скрипачка, лауреат міжнародних конкурсів Ксенія Мілас у супроводі Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» представила чернігівській публіці свою програму.

Ксенія народилася у російському Волгограді, вчилася у спеціалізованій музичній школі при Санкт-Петербурзькій консерваторії і вже у 8 років розпочала свою кар’єру концертного виконавця. У 9 років (у 2000 році) вона стала абсолютним переможцем міжнародного конкурсу в столиці Греції Афінах. Після цього були численні перемоги, визнання журі і публіки на різноманітних конкурсах, в тому числі “Нові імена” (2000 р., Москва), “Euterpe” (2013 р., Італія), Міжнародний фестиваль у Білорусі, “Val Tidone” (2013 р., Італія) та інші.

Брала участь в різноманітних майстер-класах таких відомих педагогів як Сальватор Аккардо, Едуард Грач, Сергій Кравченко, Ян Репко, Захар Брон, Павло Верников, Міхаела Мартін, Кшиштоф Веньгжин, Олександр Семчук, а у 2012 році закінчила навчання в консерваторії Маастріхта. Нині сама викладає в Італії в музичних академіях Флоренції, Рима і Мантуї, проводить літні майстер-класи в Губбіо (Італія) і Парижі (Франція). З 2010 року викладає на кафедрі стурнно-смичкових інструментів у Міжнародній фортепіанній академії Володимира Ашкеназі “Зустрічі з Маестро” (“Incontri col Maestro”) у м.Імола.

Критики відзначають харизму і дивовижну віртуозність Ксенії Мілас у поєднанні з незвичайною артистичною і творчою зрілістю. Ксенія Мілас з успіхом концертує, виступаючи на кращих концертних майданчиках Франції, Німеччини, Італії, Росії, Великої Британії, Фінляндії, Греції та інших країн, співпрацюючи з такими всесвітньо відомими диригентами як Грегорі Літ (США), Даррел Анг (Сингапур), Василій Петренко (Росія-Норвегія), Рональд Масін (Німеччина), Карло Тенан (Італія).

У співпраці з Академічним симфонічним оркестром «Філармонія» на чолі із заслуженим діячем мистецтв України Миколою Сукачем Ксенія Мілас презентувала глядачам програму, в яку увійшли увертюра до опери «Викрадення із сералю» і Концерт для скрипки з оркестром №5 ля мажор Вольфганга Амадея Моцарта, а також Концерт для скрипки з оркестром ре мажор Петра Чайковського.

За словами Миколи Сукача, нинішній виступ може бути початком подальшої спільної роботи, адже Ксенія Мілас має у своєму репертуарі практично всі скрипкові концерти.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини