Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:02:40

Відбувся концерт "Мереживо музичної зими"

17.12.2018   15:32Агенцiя

До Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка з концертом "Мереживо музичної зими" завітали студенти I-IV курсів відділу хорового диригування Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького. Так звані "грудневі творчі зустрічі" відбуваються традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят.

 
Даний проект був створений в рамках співпраці музичного коледжу та обласної бібліотеки для підтримки талановитої молоді Чернігівщини. Його модераторами стали старший консультант з практики відділу хорового диригування ЧМК Ірина Чуприна та завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Лариса Поліщук.
 
Фортепіанний супровід музичних номерів прозвучав у виконанні концертмейстерів Надії Кузнєцової, Марини Лосей, Олександра Воробйова та викладача Віктора Коломійця.
 
Зимовий святковий настрій студенти подарували слухачам за допомогою теплих різдвяних пісень та колядок "Щедрий вечір", "Нова радість стала" та "Ой коляда". З багатьох дзвінких ниточок-голосів майбутні вокалісти ткали чарівний візерунок музичного гобелену. На ньому розкинулися сюжети українських народних пісень "Із-за гаю, гаю…", "Ой під вишнею" та "Павочка". Не забули виконавці і про естрадні композиції – прозвучали пісні "Ідилія літнього вечору" Р. Паулса, "Царівна-несміяна" Г. Шангіна-Березовського та "Музика" І. Калнинша.
 
Родзинкою вечору став виступ Анни та Єлизавети Соболєвих. Сестри виконали всесвітньовідомий християнський гімн "Amazinggrace", заспівавши його чотирма мовами – українською, англійською, російською та японською.
 
До Дня спеціаліста була підготовлена викладка фахової літератури з питань хорового диригування. Для студентів І курсу Л. Поліщук провела оглядову екскурсію, під час якої вони ознайомились з історією Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, роботою відділів, нотним фондом і виставкою діяльністю. Всі бажаючі записалися до бібліотеки.
 
Музична творча зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері натхнення. Гості заходу були зачаровані майстерно сплетеним мереживом голосів на полотні прекрасних вокальних творів та побажали майбутнім артистам зігрівати серця своєю творчістю і нести людям світло та добро.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини