Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:30:14

Відбулося відкриття мандрівної освітньої виставки "Кожен має право знати свої права"

07.12.2018   12:13Агенцiя

5 грудня в читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка до Міжнародного дня захисту прав людини відбулося відкриття мандрівної освітньої виставки "Кожен має право знати свої права".

Присутні мали змогу ознайомитися з підготовленою в рамках проекту "Кожен має право знати свої права", що реалізує громадська організація "МАRТ", однойменною експозицією, а також книжковими виставками "Стоп насильству!" і "Права та свободи людини і громадянина в Україні" до Всеукраїнського тижня права.
 
Мандрівна освітня виставка "Кожен має право знати свої права" та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом Української Гельсінської спілки з прав людини "MART" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини", як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.
 
Голова правління громадської організації "MART" Андрій Кінаш відкрив виставку та провів екскурсію представленими стендами, розповівши про кожен з тематичних блоків.
 
Складається експозиція з понад 20 інформаційних стендів, які поділяються на 4 тематичні блоки: "Еволюція прав людини", "Цінності прав людини", "Права дитини" та "Окремі аспекти захисту прав людини". На стендах можна знайти трактування певних прав і понять, посилання до європейських та українських законодавчих норм і правових документів, яскраві приклади та ілюстрації порушень прав людини, коментарі дітей, громадських активістів та правозахисників.
 
У заході взяли участь викладачі, учні, студенти та громадськість міста.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.