Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:18:07

Відбулася зустріч та презентація творчості Романа Кухарука

30.10.2018   09:27Агенцiя

27 жовтня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка всіохочізмогливідчути красу і силу слова київськогопоета, письменника, автора 50 публікацій, громадськогодіяча Романа Кухарука.

На зустріч та презентацію творчості завітали вчителі загальноосвітніх шкіл міста, слухачі курсів української мови, бібліотечний персонал, студенти Академії Державної пенітенціарноїслужби м. Чернігова.

З вітальним словом виступивголовний редактор журналу «Літературний Чернігів», заслужений працівник культури Михась Ткач. У своїй промові він зазначив, що Роман Кухарук відомий в Україні письменник, поет, журналіст. Його творчість рівноцінна і в прозі, і в поезії – колоритна, сучасна, маємодерний стиль. Пан Роман – активний громадський діяч, поборник українського слова, справжній українець; голова громадської художньо-літературної організації «Український клуб», який відновив свою діяльність у 2002 році, а бувстворений М. Лисенком у далекому 1908-му.

Презентована збірка поезій Романа Кухарука – «Вдень і вночі» – має глибокий філософський зміст. Назвою збірки послугували слова з творчості Тараса Шевченка. Пан Роман зачитав власні вірші та запропонував аудиторії ставити запитання, наголосивши, що за чотири кращих він подарує презентовану збірку.

Стосувалися запитання творчості письменника. Наприклад, на запитання «Ваше кредо?», гість відповів: «Кредо в перекладі на українську – вірую. По-перше (із заповідей «Нового завіту»), «не бійся»; по-друге, «всіх слухай, але не всіх слухайся»; по-третє, «мінімум комплексів, максимум реалізації».

На запитання курсантів Академії Державної пенітенціарної служби про зникнення газет та книжок у звʼязку з появою інтернету письменник відповів, що прогресу в мистецтві немає, є прогрес у технічних засобах. Інтернет – цеінструментарій. Також порадив курсантам прочитати роман Бориса Гуменюка «Лук’янівка», де показана психологія тих, хто сидить і тих, хтоо хороняє.

Зустріч з Романом Кухаруком була цікавою і змістовною, присутні почули відверті відповіді на актуальні запитання.

Наприкінці заходу письменник подарував обіцяні збірки за кращі питання від глядачів, а також 40 примірників для бібліотек Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини