Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:35:34

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана відзначає 35-річчя

12.10.2018   12:14Агенцiя

11 жовтня відбулися урочистості з нагоди 35-річниці створення Чернігівського обласного художнього музею, що носить ім'я видатного корифея меценатського руху 19-го століття Григорія Галагана.

Перегорнути сторінки історії становлення музейної установи, дізнатись про сьогодення та перспективи завітали представники органів влади, науковці, митці, меценати, шанувальники художнього мистецтва та представники громадськості.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм з нагоди 35-річчя від дня заснування Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана почесною грамотою обласної ради з врученням нагрудного знака нагороджено працівників закладу: завідувачку відділу науково-дослідної роботи Ніну Бібік, завідувачку відділу науково-освітньої роботи Катерину Шульгу.
Подяку Чернігівської обласної ради оголошено завідувачці сектору декоративно - ужиткового мистецтва відділу науково-освітньої роботи, старшому науковому співробітнику Марині Гриценко, старшому науковому співробітнику Світлані Демченко, молодшому науковому співробітнику Олександр Остряковій, заступнику директора з наукової роботи Олені Пономаревській, бухгалтеру 1 категорії Зоріні Портновій, старшому науковому співробітнику відділу науково-дослідної роботи Наталії Шумській.

Святкову атмосферу заходу створювали виступи артистів філармонійного центру фестивалів та концертних програм, ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», троїстих музиків, зразкового клубу спортивного бального танцю «Аеліта».

Після завершення урочистої частини відбулася презентація та відкриття виставки подарованих творів.


Довідково:

Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана, створений у 1983 році, розташований у пам'ятці архітектури XIX століття.
Музейне зібрання нараховує тисячі творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва майстрів як XVI століття, так і сучасників. Основу його складає унікальна колекція Галаганів, репрезентована творами західноєвропейського та вітчизняного мистецтва XVII-XIX століть, народною картиною, зокрема славнозвісними Козаками Мамаями, портретами представників восьми поколінь цього знаного козацько-старшинського роду та їх відомих родичів – Розумовських, Дараганів, Маркевичів, Ламсдорфів.
Значну частину фондів складають твори декоративно-ужиткового мистецтва України створені як художниками-професіоналами, так і самобутніми майстрами протягом майже двох століть. Аплікація, вишивка та розпис, вироби зі скла та порцеляни, кераміки та дерева представлені відомими іменами родини Саєнків, М.Тимченко, М.Примаченко, І.Апполонова, Г.Денисенка, А.Штепи та багатьох інших знаних майстрів.
Самобутньою є і колекція народної іграшки України, Росії та Білорусії, що налічує близько 350 експонатів з дерева, глини, соломи та тіста, і є яскравим проявом національної культури народів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини