Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:33:14

Новий екскурсійний маршрут поєднає музеї білорусько-українського прикордоння

28.09.2018   16:04Агенцiя

Понад двадцять викладачів і музейних співробітників з Білорусі та України стануть учасниками ознайомчої поїздки міжмузейним простором Гомельщини та Чернігівщини.

руки

руки

Ознайомчий тур маршрутом, розробленим в рамках проекту "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного співробітництва", відбудеться з 6 по 9 жовтня. Проект фінансується спільно з Європейським Союзом за Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕаPTC Білорусь - Україна.

Учасники туру познайомляться з музеями Гомельської та Чернігівської областей і освітнім потенціалом нового маршруту. Два дні вони проведуть на території Білорусі - відвідають Гомельський палацово-парковий ансамбль, а також музеї Вєтки, Річиці, Лоєва, Брагіна та Хойників.

Ще два дні пройдуть в Україні, де заплановані екскурсії по музеях та історичному центру Чернігова, відвідування історико-археологічного комплексу "Древній Любеч", садиби родини Лизогубів у Седневі і музею в смт Ріпки.

За допомогою експозицій музеїв, окремих музейних предметів і навколомузейного простору маршрут розкриє історичні та культурні особливості двох сусідніх регіонів, підкреслить їх схожість і унікальність. Також учасникам туру будуть представлені інтерактивні куточки, створені в музеях Річиці, Лоєва та Брагіна в ході проекту, які є доповненням до маршруту.

"Ми спробували об'єднати музеї Гомельщини та Чернігівщини в єдиний міжмузейний простір, який розширить уявлення про спадщину регіону як самих представників музеїв-учасників проекту, так і їх відвідувачів," - розповідає про маршрут Ганна Вигонна,керівник проекту.


Довідка:

Мета проекту "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва" - поєднати ряд музеїв Гомельської та Чернігівської областей туристичним транскордонним маршрутом, налагодити співпрацю між ними. Проект реалізується за підтримки Гомельського облвиконкому в партнерстві, очолюваному гомельською філією громадської організації "Білоруський зелений хрест" в співпраці з Національним університетом "Чернігівський колегіум" ім. Т.Г. Шевченка та Історико-археологічним музейним комплексом "Древній Любеч". Термін реалізації проекту: 2018 рік.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.