Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:28:35

Визначено лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського за 2018 рік

11.08.2018   12:34Агенцiя

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із заступником голови облдержадміністрації Наталією Романовою провели засідання комісії з присудження обласної літературно-мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського за 2018 рік.

Премія призначається на виконання рішення обласної ради від 27 листопада 2003 року «Про обласну премію імені М. Коцюбинського» з метою вшанування пам'яті видатного класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у м. Чернігові, та відзначення найбільш високохудожніх літературних, мистецьких та наукових досягнень, пов'язаних з Чернігівщиною.

Під час засідання, яке відбулося в облдержадміністрації, обговорено творчі досягнення кандидатів на здобуття престижної мистецької відзнаки. Далі шляхом таємного голосування члени комісії визначилися з цьогорічними лауреатами обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського. А саме:

- у номінації «Поезія» – Євген Постульга – поет, художник (м. Прилуки). Висунутий Чернігівською обласною організацією Національної спілки письменників України за книгу «Минає все»;

- у номінації «Проза» – Ростислав Мусієнко – письменник, журналіст, член Національної спілки журналістів України (м. Чернігів). Висунутий Чернігівською обласною організацією Національної спілки письменників України за книгу «Завихрений час»;

- у номінації «Народознавство» – Володимир Кузьменко – літературознавець, професор Національної академії СБУ (м. Київ). Висунутий Чернігівською обласною організацією Національної спілки письменників України та літературною спілкою «Чернігів» за книгу «Історія української літератури ХХ – початку ХХІ століття у трьох томах»;

- у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» – Надія Мартиненко – художниця, член Національної спілки художників України (м.Чернігів). Висунута Чернігівською обласною організацією Національної спілки художників України за цикл робіт «Етнічні сакраменталії».

- у номінації «Театрально-музичне мистецтво» – Олексій Биш – Заслужений артист України, актор Чернігівського обласного молодіжного театру. Висунутий трудовим колективом Чернігівського обласного дитячого (лялькового) театру за роль Гамлета у виставі «Гамлет-машина» Г.Мюллера.

Нагородження лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського за 2018 рік заплановано на 17 вересня цього року.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.