Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:27:54

Художники чотирьох країн випробовують новий туристичний маршрут по музеях Гомельщини та Чернігівщини

06.08.2018   13:13Агенцiя

Триває двотижневий міжнародний пленер за участю художників з Білорусі, України, Латвіїта Польщі по містахі музеях Гомельскої та Чернигівської областей.

Перший тиждень пленера відбувається набілоруськійтериторії – художники вже відвідали Гомель, Вєтку, Річицю та Лоїв. Вони з захопленням взяли участь в цікавих оглядових екскурсіях по відвідуваним містам, експозиціях музеїв, ознайомилися з архітектурою, культурою та місцевими традиціями, оглянули мальовничі краєвиди, зробили ряд чудових замальовок.
 
З 8 по 14 серпня учасники пленера продовжать свою роботу в Чернігівській області – оглянутьпам’ятки Чернігова, Любеча, Седнева, Козельцята Остра, відвідають місцеві музеї, зроблять замальовки музейних експонатів,архітектурних пам’яток та історично-важливихмісць регіону, які входять у новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, щорозробляється в рамках проекту.

Зображення, створені під час пленеру, складуть виставковий фонд проекту “Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва”. Ці роботи увійдуть до експозиції виставки за підсумками проекту, яка восени 2018 р. буде представлена в 6 музеях Гомельської та Чернігівської областей. Твори художників будутьв икористанів якості ілюстрацій додовідника-путівника з історії та культури регіону, який буде виданоу рамках проекту для музейних співробітників, працівників установ культурита освіти.

Як і інші заходи проекту, міжнародний пленер сприятиме зміцненню культурних і професійних зв’язків між Гомельщиною та Чернігівщиною.

Завдання пленера – зібрати художній матеріаліз зображеннями визначнихісторико-культурних місць, архітектурних пам’яток, музеїві музейних предметів Гомельськоїта Чернігівської області. Учасники проїдуть по містах і музеях, які входятьу новий транскордонний міжмузейний туристичний маршрут, щорозробляється  в рамках проекту.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.