Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:34:49

Відбулося відкриття виставки картин та ікон "Світ фарб та натхнення" Едуарда Красного

18.05.2018   12:23Агенцiя

16 травня в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки картин та ікон "Світ фарб та натхнення" чернігівського художника Едуарда Красного.

Митець народився 25 серпня 1983 року в місті Кривий Ріг. Закінчив художню школу №1 та художньо-графічне відділення факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету. Навчався в студії відомого художника Олександра Козарецького, де, зокрема, вивчав іконопис.
 
З 2009 року проживає в Чернігові, працює керівником студії "Малюнок та живопис" в Чернігівському обласному палаці дітей та юнацтва.
  Едуард Красний віддає перевагу олійному живопису та іконопису. Серед улюблених жанрів – портрет та пейзаж, подобається працювати на пленері, писати етюди історичних місць та пам'яток Чернігова.
 
В 2010 році митець розписав вівтар собору Різдва Пресвятої Богородиці, а в 2014 – реставрував розписи вівтаря Миколаївської церкви у смт Козелець.
 
Минулого року художник написав ікони в іконостас церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Сосниці, нині працює над розписом її купола.
 
Художник брав участь у міських та всеукраїнських виставках. У 2007 році відбулася його перша персональна виставка ікон в Кривому Розі.
 
На першій персональній виставці в Чернігові "Світ фарб та натхнення" Едуард Красний представив 30 робіт в жанрі портрету та пейзажу, архітектурні пам'ятки Чернігівщини.
 
Особливе місце в експозиції займають ікони, які вражають своєю технікою та неповторною енергетикою, що проникає в найпотаємніші куточки душі глядача.
 
Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко зазначила, що в бібліотеці іконопис такого високого рівня ще не експонувався. "Виставка надихає, проймає теплом та добром, яким хочеться ділитися з іншими".
 
Євген Силко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики мистецького навчання Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка відзначив: "Експозиція повністю відповідає назві – вона різнопланова та яскрава. Від імені студентів хочу подякувати за можливість побачити професійний іконопис, який їх дуже цікавить, а як викладач – за професійну підготовку молоді до вступу в наш університет".
 
Ілля Субботенко, студент Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка, привітав свого наставника: "Едуард Костянтинович не тільки викладач, а й хороший друг, який завжди готовий підтримати та допомогти. Він викладає з натхненням, а його картини пронизані вірою, надією та любов'ю".
 
Василь Мігрін, член народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра" відмітив: "В наш час модерну, авангарду та епатажу приємно бачити, що художник працює в техніці класичного реалізму та відкриває свій внутрішній світ".
 
Чернігівська художниця та поетеса Тетяна Тимошенко власними ліричними рядками проілюструвала свої враження від картин, сплітаючи мистецтво слова й фарби в чарівне і прекрасне поєднання.
  Едуард Красний в своєму виступі подякував адміністрації та працівникам бібліотеки за організацію виставки, учневі – за те, що постійно підштовхував до створення експозиції, та в першу чергу дружині – за неймовірні терпіння й розуміння.
 
"Я вдячний Богу, що він вклав мені до лівиці пензлі та олівці, які я й до сьогодні дуже міцно тримаю, бо це моє життя. І дякую своїм батькам та бабусі, що вони не дали цим пензлям випасти з моїх рук".
 
Виставка картин та ікон "Світ фарб та натхнення" Едуарда Красного експонуватиметься в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка протягом місяця. Запрошуємо відвідати експозицію та доторкнутися до прекрасного.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.